9 goede redenen om te gaan fietsen op Koningsdag

9 goede redenen om te gaan fietsen op Koningsdag

Natuurlijk kun je op Koningsdag de vrijmarkt afstruinen, de koning spotten in Maastricht, of jezelf wagen aan een aantal Oud-Hollandse spelen. Maar een rondje gaan fietsen is eigenlijk een nog veel beter idee. Waarom? Daar zijn wel 9 redenen voor…

Prima fietsweer

Een graad of vijftien is het deze Koningsdag waarschijnlijk, en met een beetje geluk zien we ook nog flink wat zon. Niet te koud en niet te warm… Prima fietsweer dus!

Geen schuldgevoel

Natuurlijk gaat er op Koningsdag prima een lekkernij in bij de koffie. En of dat nu een oranjetompouce of oranjekoek is: een schuldgevoel zul je niet hebben na een stevige rit op de fiets.

Lekker rustig

Grote kans dat het heel erg rustig is op veel buitenwegen, omdat iedereen druk is met het vieren van Koningsdag. Ongestoord kan jij dus je rondje maken, zonder te hoeven slalommen en te bellen dat je eraan komt.

Een midweeks rondje!

Hoe luxe is dat… Je hebt gewoon de mogelijkheid om een flink eind te gaan fietsen op een woensdag. Niet snel nog even na het werk of in de vroegste uurtjes, maar gewoon wanneer jij er klaar voor bent.

De koning kan het goedkeuren…

Als sportliefhebber vindt de koning het uiteraard prima dat jij op zijn verjaardag een flink eind gaat fietsen. Wist je trouwens dat de koning zelf ook een racefiets heeft, al sinds zijn achttiende? 

Goed excuus

Heb je eigenlijk niet zo veel zin in al die voorspelbare bezigheden tijdens Koningsdag? Dan heb je het perfecte excuus om niet mee te hoeven… Je gaat al fietsen immers. Sorry!

Doe een rondje Kroondomein

Wil je toch wat bijzonders doen, iets met een oranje tintje? Dan is dit de perfecte dag voor een rondje Kroondomein. Ooit was dit landgoed op de Veluwe in het bezit van het Koninklijk Huis, tegenwoordig is de grond van de Staat. 

Het mooie van het Kroondomein: je hebt er ontzettend veel (onverharde) paden en zandwegen, en bijna allemaal zijn ze toegankelijk voor fietsers.

Frisse lucht

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je al een behoorlijk feestje hebt gevierd, tijdens Koningsnacht. In dat geval zal de frisse lucht tijdens een fietstochtje je waarschijnlijk heel erg goed doen. Een tip daarbij: niet te gek doen wanneer je nog wat brak bent en eerst lekker uitslapen…   

Proef de sfeer vanaf je fiets

Een beetje de sfeer proeven van Koningsdag is uiteraard wel mooi. Gelukkig gaat dat ook prima op je fiets. Eindig je rit op het terras bijvoorbeeld, of doe een extra lusje door je eigen dorp of stad. Het voordeel: je bent ook weer snel thuis als het feestgedruis je allemaal een beetje teveel wordt…

Foto: Coen van de Broek