De Eurosport Player stopt: dit zijn je alternatieven

De Eurosport Player stopt: dit zijn je alternatieven

Slecht nieuws voor abonnees van de Eurosport Player. De online premium-dienst verdwijnt namelijk na de Tour de France. En het beste alternatief is flink wat duurder.  

Als je geabonneerd bent op de Eurosport Player, dan heb je inmiddels het mailtje gekregen dat de premium-dienst binnenkort stopt. De site biedt na de Tour alleen nog nieuws en highlight-video’s. 

De wedstrijden die je via de player bekeek, verhuizen naar HBO Max. Maar wie daar een abonnement afsluit is helaas wel flink wat meer kwijt. Eerst zul je namelijk lid moeten worden van de streamingdienst zelf, en daarnaast dien je een sportabonnement af te sluiten. 

Opgeteld kost dat 10,99 euro per maand. Voor het basisabonnement betaal je namelijk 5,99 euro, en voor de sportzender nog eens 5 euro. 

Heb je geen zin in reclame op HBO Max? Dan ben je nog wat duurder uit. Dan betaal je 9,99 euro plus 5 euro. Zo’n 15 euro per maand dus. 

Dat is flink wat meer dan je betaalde voor de Eurosport Player. Die kostte 39,99 euro per jaar. Of als je wat recenter abonnee bent geworden 6,99 per maand.

Verantwoordelijk voor dit besluit is Warner Bros Discovery. Het bedrijf dat onder meer eigenaar is van Eurosport, HBO Max en Discovery+. Ook Discovery+ zend wielrennen uit, maar ook dat gaat veranderen. Discovery+ gaat namelijk over in HBO Max.

Andere opties

Heb je geen zin in een abonnement op HBO Max? Dan heb je helaas weinig goede alternatieven. Al kun je natuurlijk wel naar de zenders Eurosport 1 en 2 (blijven) kijken, als je die ontvangt. Of naar het beperkte aanbod van de NOS. 

Kijken naar Sporza kan daarnaast ook nog. Alleen heb je dan wel een VPN-verbinding nodig. Veel content van Sporza is namelijk alleen te bekijken als je in België woont, maar met een VPN-verbinding los je dat op. 

Uiteraard ben je voor zo’n VPN-verbinding ook een paar euro per maand kwijt. En het nadeel van Sporza is dat je er wat minder wedstrijden kunt zien dan op HBO Max.

De (gratis) streamingdienst waarop je naar Sporza-uitzendingen kijkt heet trouwens VRT Max. Nog een Max dus, maar deze staat los van HBO Max.

Foto’s: Unsplash