Deze actie kun je in januari live meemaken

Deze actie kun je in januari live meemaken

Het is nog een tijdje wachten tot het nieuwe wegseizoen begint, maar een reden om je te vervelen in januari is dat gelukkig niet. Waar je de komende maand in Nederland bij moet zijn als wielerfan lees je hieronder.

Zesdaagse Rotterdam

2 t/m 7 januari

Dertien koppels strijden begin januari in Rotterdam Ahoy om de eindzege van de Wooning Zesdaagse Rotterdam. Met onder andere het Nederlands-Belgische koppel Terpstra-Keisse, maar ook met de Duitse wereldkampioenen Roger Kluge en Theo Reinhardt.

De hereniging van Niki Terpstra en Iljo Keisse is een bijzondere. Drie keer maar liefst kon het duo de Wooning Zesdaagse al op zijn naam schrijven. Bovendien is het sinds 2015 geleden dat de heren een koppel vormden in Rotterdam. Terpstra kan zichzelf daarnaast opvolgen als winnaar. Begin dit jaar was hij namelijk ook al de sterkste, toen met zijn Franse teamgenoot Thomas Boudat.

Ook de rapste mannen ter wereld maken weer hun opwachting in Rotterdam. Drie wereldkampioenen strijden namelijk om de GPN/Provato Sprint Cup. Met Jeffrey Hoogland, Roy van den Berg en Harry Lavreysen die het zullen opnemen tegen elkaar, samen met Sam Ligtlee, Mateusz Rudyk en Tomas Babek. 

Uiteraard is het voor de heren een goed moment richting Tokyo om hun benen testen. En verder is het natuurlijk de vraag of één van de mannen het ongelofelijk snelle 200 meterrecord in Rotterdam nog verder kan aanscherpen.

Alle wedstrijdinfo van de Wooning Zesdaagse lees je op de officiële website.

Egmond Pier Egmond

11 januari 

In de tweede week van januari heb je in Egmond eigenlijk twee opties. Je kunt namelijk zelf deelnemen aan de grootste strandrace van Nederland, of als toeschouwer duizenden deelnemers aanmoedigen. Waaronder enkele bekende wielrenners.

Een zwaar parcours krijgen de deelnemers sowieso voor de wielen, en winters weer kan de strijd alleen nog maar zwaarder maken. Hoge duintoppen, strobalen en trappen zorgen voor een gevarieerde route. De finish ligt traditiegetrouw op de boulevard van Egmond aan Zee.

Meer info over Egmond Pier Egmond vind je hier. En let op: inschrijven kan tot 8 januari nog middels een late-bird inschrijving. Het maximaal aantal deelnemers is 4.000 en de afstand is met 38 kilometer goed te doen als je redelijk bent getraind.

NK Veldrijden Huijbergen

11 en 12 januari

Hetzelfde weekend kun je ook voor de modder kiezen, in plaats van het strand. Op 11 en 12 januari vindt namelijk het NK Veldrijden plaats in het Brabantse Rucphen, vlakbij Roosendaal. De veldrit van Rucphen is een jaarlijks terugkerende race op de internationale veldritkalender, en kent dit jaar dus een bijzondere editie. 

Ceylin del Carmen Alvarado

Het parcours is voor het Nederlands kampioenschap flink op de schop gegaan, en al sinds november vinden de voorbereidingen en aanpassingen plaats. Het is een parcours met veel draaien en keren, waarop Lars van der Haar begin dit jaar nog de sterkste was bij de heren elite. Eén van de veranderingen dit jaar is een vaste trap, die al door vrijwilligers is aangelegd.

Het tweedaagse evenement trekt traditiegetrouw een hoop publiek en het NK in Rucphen lijkt daar geen uitzondering op. Wil je de internationale top bij de mannen en vrouwen eens in het echt aan het werk zien, dan is een bezoekje aan Rucphen een aanrader. Bovendien is de entree helemaal gratis.

Meer informatie over het NK vind je hier.