Fan van cyclocross? Check dan deze 3 podcasts

Fan van cyclocross? Check dan deze 3 podcasts

cyclocross

Volg jij het veldrijden getrouw iedere week? Dan komt een grondige analyse of een interessante discussie over de wedstrijd natuurlijk als geroepen, om de week te overbruggen. Gelukkig zijn er een aantal podcasts over de cyclocross die je daar perfect in voorzien. 

Het aantal podcasts over wielrennen is tegenwoordig zo groot, dat je haast het overzicht zou verliezen. Ben jij wel toe aan wat vernieuwing, of aan wat actualiteit rondom de cyclocross? Dan zijn deze drie podcasts absoluut een aanrader. 

Cyclocross Radio

Sommige podcasts komen en gaan, maar Cyclocross Radio is een constante waarde inmiddels met ruim tweehonderd afleveringen. Zach Schuster, Bill Schieken en Micheal Boedigheimer bespreken op informele wijze uitvoerig iedere race, de renners, en alles wat ze opvalt in de cyclocross-wereld. En dat is een hoop…

Kop over Kop

Kop over Kop is de Nederlandstalige wieler-podcast van Eurosport, gepresenteerd door Sander Valentijn. Wekelijks bespreekt Valentijn samen met de commentatoren van Eurosport de actualiteit, en uiteraard wordt er in de winter vooral gesproken over het veldrijden.

Zodoende krijg je analyses en voorbeschouwingen van iedere cross, van onder meer Bobbie Traksel, Jeroen Vanbelleghem en Jan Hermsen. Bekende stemmen uiteraard, als je de cross volgt op Eurosport.

In the Red with Curtis White

Nog een cyclocross-podcast uit Amerika in dit rijtje, en ditmaal van een renner die er iedere cross zelf bij is. Curtis White rijdt dit jaar voor Cannondale-Cyclocrossworld.com, en daarnaast maakt hij ook nog eens een tiendelige podcast-serie over de cross.

Vanuit Sittard (zijn tijdelijke woonplaats) deelt White wekelijks zijn ervaringen, en daarnaast hoor je interviews met collega-renners uit het veld. Dat alles in aanloop naar het WK in Oostende natuurlijk.