Bijna lente! Hier kijk jij vast ook al naar uit

Bijna lente! Hier kijk jij vast ook al naar uit

wielrenner

Eindelijk, de lente komt eraan! Nog maar een paar weekjes wachten. Binnenkort kun je dus ook weer genieten van al het moois dat daarbij hoort. Want zeg nou zelf, als wielrenner kijk jij toch ook uit naar deze acht dingen?

Fietsen in een shirt en korte broek

Die eerste écht mooie dag van het jaar, waarbij je niet meer in laagjes hoeft te denken, maar gewoon in shirt en korte broek kunt gaan fietsen! Wat een heerlijk moment is dat altijd. Hoe fris het voorjaar ook begint, je weet dat die dag steeds wat dichterbij komt. 

Je fiets wegzetten zonder een schoonmaakbeurt

De luxe van het voorjaar. Zo mag je het gerust wel noemen. Je fiets wegzetten na een rondje, zonder dat er ook maar een spetter modder aan je fiets kleeft. Boenen is niet nodig, want je fiets die glimt nog steeds. Iets waar je in de winter alleen maar van kunt dromen.

Fietsen zonder dikke handschoenen

Fijn dat ze er zijn, die winterhandschoenen. Met blauwe bevroren handen zou je anders terugkomen ieder ritje. Maar wat een bevrijding als ze in het voorjaar niet meer nodig zijn… Dat gevoel wanneer je zonder dikke handschoenen je stuur vasthoudt en schakelt is toch zoveel beter!

Vroeg of laat gaan fietsen terwijl het licht is

Geen gedoe meer met lampjes opladen, en onderweg maar een beetje staren naar het schijnsel van je voorlicht. Nee, in het voorjaar kunt je gewoon weer genieten van die frisse ochtenden en mooie avonden. In de zon, tijdens het gouden uurtje. Was het maar zover!

Treuzelen zonder dat je verkleumt

Wielrennen doe je niet om stil te staan natuurlijk. Maar af en toe is het wel lekker om even af te stappen voor een praatje of een rustpauze. En om even te blijven hangen na een groepsrit, terwijl je nog eens een heerlijke discussie aanzwengelt. In de lente kan het weer. Zonder kans op onderkoelingsverschijnselen!

Je nieuwe fietskleren voor de zomer testen

Zeg maar eerlijk, jij hebt ze ook al tijden klaarliggen… Die nieuwe zomerkleren waar je eigenlijk al weken in wilt fietsen. Nu is het alleen nog wachten op het juiste weerbericht. En dat duurt zo lang…

(Vaker) droog blijven 

De winter is vaak een garantie voor natte wegen, hoe hard de zon ook schijnt. Lekker is anders, want daardoor keer je regelmatig met de modder op je rug en een nat pak weer terug van een rondje. Tenzij je een spatbordje hebt gemonteerd natuurlijk. Gelukkig is dat gedoe straks allemaal weer voorbij. Op de meeste dagen dan.

Een terrasje pakken tijdens of na je fietsrit

Een terrasje pakken in de winter? Kan vaak ook gewoon in Nederland. Maar écht genieten van een terrasje doe je natuurlijk alleen in het voorjaar en de zomer. Zonder terraskachel, maar juist bij een lekker temperatuurtje. Genietend van een drankje en een hapje, koffie en appeltaart bijvoorbeeld. Gewoon omdat je dat verdiend hebt na een flinke rit.

Je weet het, nog even, het is een kwestie van aftellen. Die eerste mooie lentedag kan niet ver weg meer zijn!

Foto: David Dvoracek