Kijktip: een bijzonder portret van Esteban Chaves

Kijktip: een bijzonder portret van Esteban Chaves

Esteban Chaves is zonder twijfel een van de meest populaire renners in het profpeloton. Zijn eeuwige glimlach en positieve mindset zijn dan ook een verademing in de harde en soms oppervlakkige topsportwereld. 

In de nieuwe documentaire Behind the Smile neemt SCOTT Sports je mee naar Colombia, voor een prachtig inkijkje in het leven van Chaves.

De docu belicht alle pieken en dalen in de carrière van de Colombiaan, die door pech en ziekte enkele jaren terug al het plezier in fietsen verloor. Ook toen keerde hij terug naar Colombia om zich te omringen met de belangrijkste personen in zijn leven. En zo vond hij uiteindelijk de weg weer terug.

‘The only thing you can do when you are at the bottom of the pit, is to get up. You can’t go any lower.’ – Esteban Chaves

In de 22 minuten durende film hoor je hem, zijn familie en vrienden over de achtbaan die zijn leven tot nu toe is geweest. Met prachtige sportieve hoogtepunten, maar ook met een carrière bedreigende blessure. 

Gelukkig heeft Chaves het plezier op de fiets weer gevonden. Dat is ook te zien wanneer hij traint samen met zijn broer Brayan, met wie hij een innige band heeft.

Behind the Smile is een prachtig portret van een bijzondere renner en een innemend persoon.

Foto: YouTube / SCOTT Sports