Lachlan Morton rijdt de Tour solo voor het goede doel

Lachlan Morton rijdt de Tour solo voor het goede doel

Lachlan Morton

Lachlan Morton van EF Education-Nippo rijdt dit jaar zijn eigen alternatieve Tour de France, op zoek naar de magie van de allereerste ronde. En terwijl hij deze gigantische uitdaging aangaat, vraagt hij ook nog eens aandacht voor World Bicycle Relief.

Geïnspireerd door de Tour van 1903 is Lachlan Morton inmiddels opgestapt om zelf de Ronde van Frankrijk te fietsen. Solo, en zonder de hulp van zijn ploeg, moet hij meer dan vijfduizend kilometer afleggen op weg naar Parijs. En vergeet die verplaatsingen maar in een luxe touringcar, want ook tussen de verschillende etappes zit Morton op zijn fiets. 

Gelukkig hoeft de Australiër dat niet te doen op een fiets uit 1903, maar voor de rest schelen de omstandigheden niet veel. Zo zal hij onderweg zelf zijn weg moeten vinden en op zoek moeten naar een geschikte slaapplek. En vaak zal dat een tentje zijn langs de kant van de weg.

Je zou zeggen: uitdaging genoeg. Maar om deze onderneming nog wat zwaarder te maken is het ook nog eens de bedoeling dan Morton eerder in Parijs arriveert dan de Tour-karavaan.  

De renner van EF Education-Nippo noemt het terecht zijn grootste uitdaging tot nu toe. En dat terwijl je Lachlan Morton moeilijk onervaren kunt noemen op dit terrein.

Aan motivatie zal het hem niet ontbreken, want Morton doet het ook nog eens voor het goede doel. Met zijn bizarre tocht naar Parijs hoopt hij namelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor World Bicycle Relief. Een organisatie die fietsen doneert aan mensen die daardoor perspectief krijgen op een betere toekomst.

Een prachtig avontuur dus, waar jij wat aan kan bijdragen. En ondertussen kun je Lachlan Morton op de voet volgen tijdens zijn Alt Tour. Wil je weten waar Morton op dit moment is of zelf een donatie doen, dan is dit de plek waar je moet zijn. En uiteraard kun je de Australiër ook volgen via zijn eigen Instagram.

Foto: Rapha