Nagenieten: de aftermovie van Dirty Kanzelled is uit

Nagenieten: de aftermovie van Dirty Kanzelled is uit

Laurens ten Dam en Stefan Bolt hadden mooie plannen dit voorjaar. Een vette trip naar Amerika en een race genaamd Dirty Kanza. Maar COVID-19 gooide roet in het eten. Bij de pakken neerzitten dan maar? Niks voor het podcast-duo, en dus kwam er een Dirty Kanzelled, wat je niet kan zijn ontgaan. Inmiddels is het tijd om na te genieten, want de aftermovie is nu uit.

Logisch dat er even geen plaats was voor een wedstrijd van 320 kilometer, met zo’n vierduizend deelnemers. Maar een serieuze bummer was het wel voor iedereen die lang had uitgekeken naar de populairste gravelrace van het jaar. 

Do it yourself

Gelukkig maakt het coronavirus mensen creatief. En dus duurde het niet lang voordat LTD en zijn kompaan hun eigen alternatieve versie van Dirty Kanza hadden bedacht, met de catchy naam Dirty Kanzelled. 

Het idee: een do-it-yourself gravelavontuur, met vertrek vanuit huis. Zoveel mogelijk in de geest van Dirty Kanza zelf. Dus met een vertrek om zes uur ’s ochtends, maximaal twee stops, en een route over zoveel mogelijk onverhard terrein. 

Een oproep in de podcast om mee te doen aan deze uitdaging van formaat was niet aan dovemansoren gericht. Zelfs over de grens ging het kriebelen bij wielrenners, zoals bij Peter Stetina, Wout van Aert en extreme cyclist Jack Thompson.

Aftermovie

Je ziet ze net als onder anderen Niki Terpstra, Maarten Wijnants en Riejanne Markus voorbij komen in deze sfeervolle Dirty Kanzelled aftermovie, die gisteravond in première ging. 

Je hoort hoe het idee ontstond en hoe ver de deelnemers gaan in hun voorbereiding. Maar ook heel wat lunch breaks, lekke banden en hindernissen komen voorbij op de dag zelf, voordat de zon langzaam zakt, de beentjes in de lucht mogen en de barbecue eindelijk aan mag. 

Verplicht kijkvoer als je fan bent van de betere (gravel)avonturen. Maar pas wel op, de film zal je spontaan doen verlangen naar een nieuwe trip op de fiets…

Foto: Pascal Debrunner