6 activiteiten om naar uit te kijken dit jaar

6 activiteiten om naar uit te kijken dit jaar

Ook al begint 2021 met een lockdown, dit nieuwe jaar kijk je natuurlijk vooral uit naar al het moois dat straks weer mag. Tijd om alvast een to-do list te maken voor 2021.

1. Een social ride met je club

Het zijn vooral de ‘gewone dingen’ die je ontzettend kunt missen tijdens een lockdown. Zoals een rondje maken met je club, of het vaste groepje waarmee je doorgaans op pad gaat. Gesprekken die nergens over gaan, de verplichte koffiestop, even een flinke dot gas geven, en niet te vergeten: dat sprintje voor je weer de bebouwde kom inrijdt. Was het maar weer zo ver!

2. Een nummer opspelden om te racen

Je eerste racedag na de lockdown… Natuurlijk gaat-ie komen. Kriebels bij het opstaan. Hoe zouden de benen zijn, en heb je wel voldoende hard getraind? Wat snacks mee in de tas, vroeg die kant op, een startnummertje ophalen en opspelden maar. Je aankomst bij de start zal hoogstwaarschijnlijk al aanvoelen als een overwinning.

3. Toeschouwer zijn van de koers

Het maakt niet uit waar het is. Ergens op een onverharde weg in Norg, op een bospad in Brabant, of op een heuvel in Zuid-Limburg. Wachten op de koers… Turen op je horloge terwijl de spanning stijgt. Wel twintig motoragenten scheuren je voorbij, gevolgd door een auto met vlaggetjes en een enorm pas-op-bord op het dak. 

In een flits schiet een volledig peloton aan je voorbij. Hé, was dat…? Je voelt de adrenaline wanneer je heel even deel uitmaakt van de koers, je schreeuwt je longen uit je lijf. Je hoort gevloek, het claxonneren en gestuiter van carbon. Zeg nou zelf, daar kan geen livestream tegenop…

4. Een toertocht fietsen

Snel nog even het weer checken. Yes, zonnetje erbij. Een duik in de kledingkast, en niet vergeten de route te laden in je fietscomputer. Al die solo-uitdagingen waren leuk, maar nu is het tijd voor een ouderwetse toertocht. Bakje koffie in de kantine voor je vertrekt. Zijn we compleet? Tijd om op te stappen dan, de route ligt te wachten…

5. Je rondje samen eindigen in het café

Jullie zijn al een paar uur onderweg, maar uitgepraat ben je gek genoeg nog niet. Die derde helft – om even in voetbaltermen te spreken – sla je dus niet over. Alleen al om te vieren dat het café weer open is. Nog even terugblikken op de route, of die klassieke lekke band, toen het net zo lekker ging. En wie had er nou eigenlijk de beste benen op dat klimmetje?  

6. Op een buitenlandse fietsvakantie gaan

De weer-app voorspelt een week lang zonneschijn op de plaats van bestemming. Factor 50 ligt al in de koffer, de was is gedaan en je helm en schoenen liggen te blinken alsof ze nieuw zijn. Je hebt een aantal bijzondere routes gevonden, en ben benieuwd naar wat je onderweg zult tegenkomen. Werken komt wel weer op een later moment…

Kan je niet wachten tot het zover is? Natuurlijk kun je al wel vast plannen maken. Des te meer heb je om naar uit te kijken, en een betere motivatie om te blijven fietsen is er niet.

Foto: Pixabay