Wielrennen voor jou te saai? Hier zijn 5 hilarische alternatieven

Wielrennen voor jou te saai? Hier zijn 5 hilarische alternatieven

vouwfiets

Is wielrennen voor jou een beetje een sleur geworden? Dan zou je mee kunnen doen aan een van deze wedstrijden… 

Kleine kans dat een van deze vijf disciplines doorbreekt als een olympische sport. Maar ze zouden stuk voor stuk een medaille moeten krijgen voor hun originaliteit en amusementswaarde!

Bromton wereldkampioenschap

Laat je snelpak maar thuis en trek je allerbeste pak aan als je meedoet aan dit wereldkampioenschap voor Bromton-vouwfietsen… En mocht je denken, zo’n gekte waait wel over, dan heb je het mis. Dit WK bestaat al sinds 2006!

Bring Your Own Big Wheel

Van binnen moet je altijd een beetje kind blijven, zeggen ze vaak. Maar verkleed als Teletubby of Rocky op een kinderfietsje een berg af fietsen is daar weer de overtreffende trap van natuurlijk. Dat ze in San Francisco jaarlijks uitkijken naar deze race, begrijp je als je de beelden ziet…

Red Bull Goni Pony

Rog Pony uit Slovenië mag je gerust een klassieker noemen onder de vouwfietsen. En volgens velen is het zelfs de ideale stadsfiets. Maar je kunt er ook prima op racen, bewijzen de deelnemers tijdens de Red Bull Goni Pony. Op de hoogste bergpas van Slovenië wordt dit weekend alweer de tiende editie gehouden.  

Mountainbike Bog Snorkelling

Gek op zwemmen én op mountainbiken? Misschien is Mountainbike Bog Snorkelling dan wel helemaal jouw sport! Nooit zag je deze twee sporten zo naadloos samengaan namelijk… Het enige nadeel: veel snelheid ga je er niet mee behalen.

Fietsen in het zwembad

Ben je niet zo van het snorkelen, maar heb je in plaats daarvan een duikdiploma? Misschien heb jij het dan wel in je om dit Guinness Record te verbreken. Neem dan wel even de tijd, want de winnaar in het filmpje fietste 6,7 kilometer in vier uur en 48 minuten… In een zwembad!

Foto bij intro: Unsplash