6 wielerfotografen om te volgen op Instagram

6 wielerfotografen om te volgen op Instagram

Camera in het gras.

Wielrennen is een fantastische fotogenieke sport, vol actie en snelheid. Maar ook met schitterende landschappen, euforische fans en vaak hoogoplopende emoties.

Het levert prachtige plaatjes op. Zes wielerfotografen die daar érg goed in zijn, en die je daarom absoluut zou moeten volgen op Instagram, zetten we hieronder op een rijtje.

Marcel Hilger

@marcelhilger

Sportfotograaf Marcel Hilger is een meester in het schieten van stijlvolle beelden. Of het nu actie betreft of portretten, de Duitser doet het met krachtige composities in een zeer herkenbare stijl.

De fotograaf richt zich met name op wielrennen, zowel op de weg als in het veld, maar weet ook bij triatlons en andere (winter)sporten de schoonheid van de sport prachtig vast te leggen.

Chris Auld

@cauldphoto

Chris Auld is een echte globetrotter, die een heel seizoen de koers volgt. Wellicht ken je zijn zeer fraaie werk dankzij zijn regelmatige bijdragen aan wielertijdschrift Soigneur.

Bijzonder aan de fotografie van Auld is zijn oog voor detail en esthetiek. De fans, de entourage, de emotie van renners: bijna niets ontgaat het oog van de Brit, die tot vorig jaar ook huisfotograaf was voor pro-team BMC.

Jered en Ashley Gruber

@jeredgruber en @ashleygruber

Hou je van idyllische (berg)landschappen en avontuurlijke roadtrips? Het werk van Jered en Ashley Gruber zal je dan zeker bevallen. Het Amerikaanse stel levert al jaren prachtige en inspirerende foto’s van hun fietsavonturen. Op Instagram vaak voorzien van een persoonlijke noot.

De Grubers fotograferen ook wedstrijden, al zijn ze daarin wat selectiever. Ook binnen de wedstrijdsport weten ze altijd te verrassen met bijzondere en smaakvolle invalshoeken.

Wouter Roosenboom

@wouterroosenboom.nl

Wie het heeft over wielerfotografie, komt snel terecht bij Wouter Roosenboom. De Limburger is sinds jaar en dag een begrip in wielerland. Roosenboom is een meester in het vastleggen van details rondom een wedstrijd. Met oog voor alles wat zich rondom de koers voltrekt: het landschap, de omstanders, en uiteraard prachtige portretten van de renners zelf.

Als sport- en lifestylefotograaf beperkt Roosenboom zich niet alleen tot wielrennen. Maar altijd weet hij zich te onderscheiden met zeer artistieke beelden. Zijn beste werk op wielergebied is verzameld in het koffietafelboek Scherp.

Vincent Riemersma

@vincentriemersma

Mocht je Vincent Riemersma kennen, dan is dat waarschijnlijk door zijn beelden van Team Sunweb. De fotograaf verbreedde enkele jaren geleden zijn werkterrein van het schaatsen en inline skaten naar het wielrennen en deed dat met veel succes. Zijn beelden van onder meer de Giro sprongen onmiddellijk in het oog. 

Of het nu een schaatswedstrijd betreft op de Weissensee of een hectische Girostart in Israël: Riemersma vindt altijd een originele invalshoek om het verhaal van de wedstrijd te vertellen. Zijn account op Instagram is het fraaie bewijs daarvan. 


Uiteraard betreft bovenstaande lijstje slechts een kleine selectie van veel talentvolle fotografen. Wie is jouw eigen favoriet en is ook absoluut het volgen waard?

Foto: Pixabay