6 coole outfits waarmee je het seizoen in stijl begint

6 coole outfits waarmee je het seizoen in stijl begint

Het aanbod van bijzondere fietskledingmerken is tegenwoordig groot. Erg fijn die keuze, want zo vind je precies de stijl die bij je past. Inspiratie nodig voor het komende wielerseizoen? Dan ben je hier op de juiste plek.

Misschien heb je het nog meegemaakt. Fietskleding, die kocht je in de fietsenzaak waar je ook je fiets had gekocht. Heel handig natuurlijk, zo’n vast adresje. Maar echt modieus was het meestal niet wat er bij de fietsenmaker over de toonbank ging. Wellicht dacht je er ook niet zo lang over na. Het was functionele fietskleding toch?

Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel kledingmerken die het over een andere boeg gooien. Merken die begrijpen dat je er ook op de fiets goed uit wilt zien, dat je daar moraal van krijgt en dus beter presteert.

Zoek je een frisse en originele outfit voor dit jaar? Check dan onderstaande zes fraaie wielerjerseys – drie voor de dames en drie voor de heren – waarmee je super gesoigneerd voor de dag komt.

Stripe Jersey Terracotta – Black Sheep Cycling

Stripe Jersey Terracotta - Black Sheep Cycling

Het Australische Black Sheep Cycling wil met zijn WMN collectie vrouwen inspireren om te gaan fietsen, en kwaliteit staat daarbij voorop. Deze Stripe Jersey Terracotta ademt extra goed dankzij de speciaal ontwikkelde LuxLite stof, met extra bescherming tegen de zon. Los van deze kwaliteiten is het shirt natuurlijk vooral ook een eyecatcher op de weg.

Meer informatie over deze outfit vind je hier.

Drift Team Jersey – MAAP

Drift Team Jersey MAAP

MAAP is nog zo’n merk van Down Under, waar ze blijkbaar een goed oog hebben op fietsen in stijl. De lijn die MAAP al jaren voert is stijlvol en frivool. Zo ook deze Drift Team Jersey. Een premium shirt dat je goed koel houdt, en comfortabel zit dankzij een relaxte fit. De mouwen hebben een perfecte lengte én blijven volgens MAAP exact op hun plek dankzij een speciale afwerking. Ga je liever voor iets subtieler, check dan ook hetzelfde shirt met lichtere strepen.

Meer weten over dit shirt? Check dan de site van MAAP.

CANYON//SRAM Pro Team Training Jersey – Rapha

CANYON//SRAM Pro Team Training Jersey

Deze CANYON//SRAM Pro Team Training Jersey is oogstrelend, zoals je gewend bent van het Rapha. Maar het verhaal achter de kledinglijn van het professionele damesteam is al net zo mooi. Na diverse gesprekken met de rensters van CANYON//SRAM vond Rapha als kledingsponsor uiteindelijk de perfecte inspiratie, in een poster van Captain America. Benieuwd naar het hele verhaal? Kijk dan hier.

Voor het shirt zelf kun je op deze plek terecht.

Fast Jersey Sapphire – NDLSS

Fast Jersey Sapphire - NDLSS

Het Spaanse NDLS (oftwel Endless) gaat altijd voor subtiele designs, zoals in het geval van deze Fast Jersey Sapphire. Het shirt is net zoals de gehele collectie van Endless ontworpen in Spanje, en geproduceerd in Italië. Het shirt heeft een echte race fit, wat de naam ‘fast jersey’ natuurlijk al verraadt.

Meer weten over dit shirt? Check dan de site van NDLS.

Allure Jersey Dip It – Katusha

Allure Jersey Dip It - Katusha

Als je de naam Katusha hoort, dan denk je waarschijnlijk het eerst aan het World Tour team dat vorig jaar ophield te bestaan. De naamgever en sponsor – Katusha Cycling Apparel – is echter springlevend. Een bewijsstuk daarvan is dit cleane shirt met ‘dip it design’. Katusha heeft het shirt voorzien van reflecterende elementen en beloofd een super comfortabele pasvorm. 

Deze jersey bestellen kan natuurlijk op de site van Katusha zelf.

Girona 1.27 Jersey Climbing Ivy – CHPT3

Girona 1.27 Jersey - Climbing Ivy - CHPT3

CHPT3 gaat volgens eigen zeggen voor kwaliteit en comfort. Zo ook met deze Girona 1.27 Jersey, die onderdeel uitmaakt van de Girona kledinglijn. Voor dit shirt gebruikt men een stof die veelvuldig is getest door Team Sky. Dat laatste is mogelijk omdat CHPT3 nauw samenwerkt met het gerenommeerde kledingmerk Castelli.

Het shirt is bijzonder licht, aerodynamisch en voert zweet snel af. Kwaliteiten die je natuurlijk vooral zelf moet ervaren, maar buiten dat is het strakke design natuurlijk een pluspunt op zichzelf.

Interesse in dit shirt? Hier kun je het bestellen.

Foto bij intro: CHPT3