Captain Marvel inspireert CANYON//SRAM

Captain Marvel inspireert CANYON//SRAM

CANYON//SRAM kit 2020

Of je nu een fan bent van het Britse merk of niet, één ding moet je Rapha nageven. De Engelsen gaan all the way in hun kledingontwerpen en vallen op. De nieuwe outfit van het CANYON//SRAM team is daar misschien wel het mooiste voorbeeld van.

Het handelsmerk van Rapha is dat het altijd de samenwerking zoekt met de beste designers. Creatieven die vaak geen enkele link hebben met de sport, maar die wel snappen hoe je een team met een vernieuwend design laat opvallen in een peloton. Waarbij een outfit ook nog eens versterkt waar de renners voor staan.

Doaly

Dat het voorgaande zeker is gelukt in het geval van CANYON//SRAM, blijkt wel uit bijgaande foto’s van de nieuwe teamkit. Verantwoordelijk voor het ontwerp is Rapha-ontwerper Angelo Trofa, die de samenwerking zocht met de Engelse artiest Doaly. 

En die Doaly is niet zomaar de eerste de beste, zoals je al vermoed. Want op het klantenlijstje van de illustrator prijken onder andere Disney, Pixar, Marvel en Lucasfilm.

CANYON//SRAM kit 2020

Superhelden

Trofa liet zich na flink wat gesprekken met het team inspireren door het gezamenlijke gevoel van de rensters, dat het aantrekken van een wielerkit een beetje voelt alsof je de outfit aantrekt van een superheld. Waarbij je als het ware een andere identiteit aanneemt en jezelf klaarmaakt voor de strijd die komen gaat.

Eén specifieke poster van Captain Marvel overtuigde Trofa uiteindelijk om de samenwerking aan te gaan met Doaly. En je hoeft niet lang te kijken om te zien dat die poster uiteindelijk ook de inspiratie bleek voor de outfit van het CANYON//SRAM team.

‘I don’t think a sports team kit has ever fully utilised an artist or comic book theme in this way before, so I knew it would look really fresh.’ – Angelo Trofa

De outfit moest kracht en snelheid uitstralen, maar ook de energie van de rensters. En dat kwam precies overeen met de poster van Captain Marvel. Het resultaat is een bijzondere teamkit die bovendien voor zowel heren als dames verkrijgbaar is in de Rapha store. 

Een overzicht van de hele range vind je op deze plek. En benieuwd naar het werk van Doaly? Check hier dan zijn Instagram.

Foto’s: Rapha