4 tips voor als je naar een afspraak fietst

4 tips voor als je naar een afspraak fietst

Lekker een eind fietsen, terwijl je ook nog ergens op bezoek gaat? Slim bekeken natuurlijk, want zo combineer je twee dingen in een. Maar wat is handig als je zoiets doet, en wat laat je beter achterwege? 

Sportief bezig zijn en ook nog ergens langsgaan; bij maar weinig sporten is dat mogelijk. Een voordeeltje dus voor jou als wielrenner! 

Maar heb je een afspraak, dan moet je wel goed nagaan of het ook heel wenselijk is dat jij (bezweet) aan komt zetten in je lycra outfit. 

Geen probleem waarschijnlijk als je met vrienden of kennissen afspreekt. Maar zelfs dan is het slim om rekening te houden met het feit dat je niet thuis bent, en wellicht nog verder moet.

Heb jij een bezoek gepland en ga je op de fiets? Dan zijn hier vier handige tips. 

Take it easy

Waar je ook heengaat, je wilt waarschijnlijk niet nat van het zweet aankomen bij je afspraak. Om dat te voorkomen is het slim om het wat rustiger aan te doen onderweg. Vooral het laatste stukje, als je er bijna bent. 

Kan je daardoor je energie niet kwijt? Onthou dan dat je ook nog een weg terug hebt om je uit te leven. En anders is er altijd weer een volgend rondje waarbij dat kan.

Kleed je om

Heb je de kans om je om te kleden, of zelfs te douchen? Dan is dat ideaal natuurlijk. Doe dat dan het liefst onmiddellijk als je er bent. Wel zo fris, en zo voorkom je ook dat je last krijgt van een geïrriteerde huid. 

Fiets je later op de dag terug, dan is een tweede setje fietskleren erg handig. Al die kleren zorgen waarschijnlijk wel voor wat extra bagage. Een handige fietstas aanschaffen is dus ook erg slim als je vaker naar een afspraak fietst.

Blijf niet te lang zitten

Heb je geen gelegenheid om je om te kleden, en fiets je ook weer terug? Blijf dan vooral niet te lang zitten, hoe gezellig of nuttig je afspraak ook is. Blijven zitten in je fietskleren is verre van ideaal namelijk. De reden daarvoor las je al.

Wordt het altijd later dan je bedoeling was? Spreek voor jezelf dan een tijd af wanneer je weer vertrekt.

Go casual

Geen zin om in je race-outfit aan te schuiven bij je afspraak? Overweeg dan om wat meer casual op de fiets te stappen. Er zijn tegenwoordig ook veel fietskleren verkrijgbaar, waarmee je niet echt opvalt als je ergens binnenloopt. Draag bijvoorbeeld een baggy fietsbroek, of een wat ruimer fietsshirt. 

Vooral als je wat minder ver hoeft, dan is dat een fijne optie.

Foto: Unsplash