5x het bewijs dat een stijlvolle fietsbril niet duur hoeft te zijn

5x het bewijs dat een stijlvolle fietsbril niet duur hoeft te zijn

AGU Bold

Deze vijf fietsbrillen hebben drie dingen gemeen: je ziet er scherp mee, de prijs is scherp en je oogt ook nog gesoigneerd. Wat wil je nog meer?

Het voorjaar is een goed moment om je wieleroutfit compleet te maken. En gaat die lentezon eenmaal schijnen, dan zit je met deze fietsbrillen wel goed.

Van Rysel Roadr 920

€ 54,99

Van Rysel Roadr 920

Decathlon is tegenwoordig een serieuze speler op de fietsenmarkt. Dat bewees de nieuwe Van Rysel RCR. Maar ook voor een fraaie en scherp geprijsde fietsbril kun je nog steeds bij het sportwarenhuis terecht. 

De Roadr 920 is perfect voor zonnige dagen. De bril geeft je niet alleen een groot gezichtsveld, maar beschermt je ook voor goed tegen uv-stralen. De high definition lens is speciaal ontwikkeld om de kleuren te versterken die het meest voorkomen onderweg. Blauw-, groen- en grijstinten contrasteren daardoor sterk, waardoor je alles extra scherp waarneemt.

Siroko K3 California

€ 34,95

Siroko K3 California

Maar liefst zestig procent korting krijg je nu op de Siroko K3 California. Een prima prijs voor een bril waarvan je de lens ook nog kunt wisselen. De meegeleverde lens biedt je een helder panoramisch zicht zonder vervorming, en heeft UV400-bescherming. Verschillende lagen in de bril beschermen tegen condens en reflecties.

Andere lenzen die je er los bij kunt bestellen zijn een meekleurende lens, een anti-fog lens en een transparante lens.

Ekoï Perso Evo 8 

€ 32,26

Ekoï Perso Evo

Ekoï – sponsor van onder meer Lotto Dstny en Israel-Premier Tech – strooit momenteel met flinke kortingen. Op de Perso Evo 8 krijg je zelfs zestig procent korting, waardoor je maar 32,26 euro betaalt.

Zoals de naam al doet vermoeden is dit al de achtste generatie van de Perso Evo. Dankzij het grote formaat en de cilindrische vorm van de lens heb je een uitstekend zicht. Vijf ventilatieopeningen zorgen er daarnaast voor dat de lens niet beslaat. Dankzij de verstelbare neusbrug blijft hij ook prima op je hoofd zitten. 

AGU Bold

€ 55,99

AGU Bold

De populaire AGU Bold is een fietsbril die inmiddels al wat jaartjes bestaat. Aan het (nog altijd) strakke montuur is dat gelukkig niet te zien. Zoals je in deze review kan lezen kostte hij zo’n twee jaar geleden nog 75 euro. De huidige prijs van 55,99 euro is wat dat betreft een buitenkans.

De UV400-lens van de AGU Bold biedt uitstekende bescherming tegen uv-stralen, en geeft je ogen rust op hele zonnige dagen. Het frame kan daarnaast goed tegen een stootje, dankzij het sterke Grilamid TR90 polyamide. Een speciale anti-fog coating zorgt er ook nog eens voor dat de fietsbril uitstekend omgaat met condensvorming. 

BBB Cycling Fuse

€ 53,45

BBB Fuse

De producten van BBB staan doorgaans bekend om een goede prijs-kwaliteitverhouding. En bij deze Fuse is dat gezien de overwegend positieve reviews niet anders.

Het frame van de strak ogende Fuse is gemaakt van flexibel en bijzonder stevig polycarbonaat. Dankzij het aanpasbare neusstukje zit de fietsbril bovendien altijd stevig op je hoofd. Wat deze Fuse verder bijzonder handig maakt, is dat je de lens kunt wisselen. Bij de bril zit een zwarte, gele en transparante lens, zodat je voorbereid bent op ieder weertype.

Foto bij intro: AGU

Dit artikel bevat affiliate-links. Koop je iets via deze links dan betaal je niks extra, maar je steunt In de Kopgroep er wel mee.