Met Ready2Race ontdek je de koers op je eigen niveau

Met Ready2Race ontdek je de koers op je eigen niveau

Ready2Race van Jumbo-Visma

Jumbo-Visma gaat in samenwerking met de KNWU laagdrempelige wedstrijden organiseren. Ready2Race heet de nieuwe competitie, en het doel is om zoveel mogelijk fietsers kennis te laten maken met de wedstrijdsport.

Heb jij altijd al eens willen weten hoe het is om een wedstrijd te fietsen? Dan maakt Jumbo-Visma dat vanaf nu een stuk gemakkelijker om eens een echte koers mee te maken. Een licentie heb je er niet voor nodig namelijk, en je hoeft ook niet bang te zijn dat het veel te hard voor je gaat.

Het nieuwe concept is simpel. Ready2Race biedt namelijk laagdrempelige wedstrijden aan voor jong en oud, in verschillende klassen, zodat je altijd op je eigen niveau kunt beginnen. 

Natuurlijk hoopt Jumbo-Visma op deze manier nog meer wielertalenten te ontdekken, maar de WorldTourploeg wil er ook graag het Nederlandse wielrennen mee op de kaart bijven zetten. 

Uiteraard is ook de KNWU erg blij met deze ontwikkeling. De stap om een licentie aan te vragen en voor het eerst de competitie aan te gaan bleek namelijk nog erg groot, waardoor er een gat bestond tussen de breedte- en de wedstrijdsport. Ready2Race gaat dat gat nu opvullen.

Platform

Om het allemaal nog wat eenvoudiger te maken, is er ook een overzichtelijk platform bedacht waarop je snel ziet welke wedstrijden er zijn, en op welke locatie. Dit eerste jaar is Ready2Race nog een pilot, maar volgend jaar vindt er een uitbreiding plaats van het aantal wedstrijden en categorieën. Bovendien is Jumbo-Visma van plan om meer side-events toe te voegen rondom de wedstrijden.

Wil jij ook wel eens proeven van de wedstrijdsport middels dit nieuwe concept, dan kan dat als je achttien jaar of ouder bent. Uiteraard dien je verder over een racefiets te beschikken met versnellingen, en een helm. Klikpedalen zijn niet verplicht, maar worden wel geadviseerd. Alle informatie die je verder nodig hebt, vind je uiteraard op het platform van Ready2Race.

Foto: Jumbo-Visma