New kit day: Trinity en MAAP stelen wederom de show

New kit day: Trinity en MAAP stelen wederom de show

MAAP Trinity Racing

Het nieuwe cross-seizoen mag dan al een paar weken onderweg zijn, van het Engelse Trinity Racing was nog geen spoor te bekennen. Tot gisteren, want toen presenteerde het team samen met MAAP zijn nieuwe tenue. En zoals je kon verwachten is dat wederom een kit waarmee Trinity alle ogen op zich gericht weet.

Natuurlijk valt over smaak niet te twisten, maar voor heel wat wielerfans was de race-outfit van Trinity Racing het afgelopen jaar de mooiste kit van de cross. Het blauw-roze ontwerp was dan ook alles behalve een voorspelbare invuloefening.

Wat dat betreft heeft het Australische kledingmerk MAAP ook een naam hoog te houden. Voor het high end label is het esthetische plaatje namelijk net zo belangrijk als de functie van een kledingstuk. Het bewijs daarvan zijn de toffe collecties die het merk als sinds 2014 op de markt brengt.

Twee seizoenen terug tekende MAAP al voor het fraaie tenue van Tom Pidcock Racing, de voorloper van Trinity Racing. Dat was toen nog een overwegend donkerblauwe outfit, maar al wel met een patroon dat je ook nu weer herkent in het nieuwe shirt.

Daarna volgde vorig jaar het donkerblauw en roze, bij de introductie van Trinity Racing. Roze is nu nog slechts een accentkleur, ten faveure van het lichtblauw.

Extra elan

Voor MAAP zelf is de nieuwe kit natuurlijk het perfecte visitekaartje, waarmee het merk weer de nodige aandacht trekt. Maar ook als renner moet het heerlijk zijn om met een nieuwe frisse kit het seizoen te beginnen. Voor wat extra elan, en het gevoel dat je niet stilstaat als team.

Wanneer je Trinity Racing daadwerkelijk in actie kunt zien in de cross is nog even gissen trouwens. Maar vermoedelijk is dat later deze maand, zo liet het team al doorschemeren. Dit jaar bestaat dat team niet uit drie, maar uit een vijftal renners. Met naast Tom Pidcock ook Cameron Mason, Abby-Mae Parkinson, Jose Nelson en Ben Turner.

De zojuist gepresenteerde kit van Trinity is zelfs zó vers dat hij (op het moment van schrijven) nog niet in de webshop verkrijgbaar is. Maar dat zal ongetwijfeld zeer spoedig veranderen. Hou dat in de gaten dus als je interesse hebt.

Foto’s: Euan Camlin (MAAP – Trinity Racing)