Making-of video: de Crossista F van Tom Pidcock

Making-of video: de Crossista F van Tom Pidcock

Hoe Tom Pidcock glansrijk wereldkampioen veldrijden werd – op zijn Pinarello Crossista F – kan je niet hebben gemist. Die fiets kon je het hele seizoen al bewonderen op tv, maar nog niet zo in detail als in deze video van team INEOS Grenadiers. 

En wat blijkt? Tom Pidcock had een behoorlijk grote rol in de totstandkoming van de nieuwe Crossista.

Dertig jaar geleden was het al, sinds Pinarello voor het laatst een crossfiets voor een wereldkampioen ontwierp. Maar wanneer je plotseling een talent als Tom Pidcock in je gelederen hebt, dan ga je uiteraard tot het uiterste om de ultieme crossfiets te vervaardigen.

Bijkomend voordeel is dat de Engelsman graag wilde meedenken over het perfectioneren van de originele Crossista. Met de input en de persoonlijke wensen van Pidcock begon Pinarello de fiets vorig jaar verder te ontwikkelen.

Eén van de meest in het oog springende aanpassingen is een knik in de bovenbuis, zodat je de fiets met meer comfort kunt dragen. Maar eigenlijk ging de hele geometrie op de schop. En geen detail was te klein. Zo werd het frame zelfs voorzien van extra gaten op verzoek van Pidcock. Zodat spoelwater niet in de fiets achterblijft en extra gewicht meezeulen vrijwel uitgesloten is.

Dat Pidcock op verschillende prototypes reed gedurende het seizoen, zie je ook in het filmpje. 

Lijkt deze nieuwe Crossista F je wel wat? Dat moet je helaas nog even wachten tot het einde van dit jaar. Maar dan kan je hem onder meer wel mooi bestellen in de originele kleuren, zoals in de video.

Afbeelding en video: INEOS Grenadiers / YouTube