Lonely Planet bundelt Europa’s mooiste fietstochten

Lonely Planet bundelt Europa’s mooiste fietstochten

Mythische Fietstochten in Europa

Er is geen mooiere manier om een nieuwe streek en zijn mensen te ontdekken, dan op de fiets, maar dat heb je ongetwijfeld zelf al eens ervaren. Om je op dat gebied te inspireren heeft Lonely Planet nu een koffietafelboek uitgebracht, genaamd Mythische fietstochten in Europa. 

Hoor je Lonely Planet, dan denk je waarschijnlijk het eerst aan die dikke, blauwe reisgids, tjokvol informatie. Het boekwerk dat je in je backpack stak om maandenlang over de aarde te zwerven. 

Van zo’n beetje iedere uithoek in de wereld is wel een exemplaar verschenen, met telkens weer een update. Maar bij die klassieke reisgidsen bleef het dus niet voor Lonely Planet. Dat bewijst dit koffietafelboek, dat zich met name richt op de avontuurlijke, lange afstandsfietser. 

Deze uit de kluiten gewassen gids, die inzoomt op Europa, is de nieuwste uitgave in de ‘Epic reeks’ van Lonely Planet. Een serie koffietafelboeken voor een specifieke doelgroep, zoals fietsers, hikers, hardlopers en surfers. Binnen die reeks vind je bijvoorbeeld ook het al eerder verschenen Mythische Fietstochten in de Wereld.

Meer dan 50 fietstochten

Het zojuist verschenen Mythische Fietstochten in Europa bevat meer dan 50 fietstochten. Van de mooiste uithoeken in Noord-Schotland tot aan de meest ongerepte bergpassen in de Pyreneeën. 

Maar het zijn niet alleen de afgelegen regio’s die aan bod komen, je krijgt ook haarfijn uitgelegd hoe je steden als Berlijn en Kopenhagen ontdekt op de fiets. En er komt zelfs een zomerse tocht dwars door Nederland voorbij. 

Het niveau en de insteek is per fietstocht telkens weer anders. De kans is dus groot dat je al lezende inspiratie vindt, of je nu hardcore wilt gaan bikepacken, of liever een avontuurlijke trip maakt met het gezin.

Ook qua lengte zijn de routes uiteenlopend. Met de kortste ben je enkele uurtjes zoet, en voor de langste tochten trek je maar beter een aantal weken uit.

Ieder verslag van een route is ook nog eens voorzien van prachtige fotografie en een routekaartje. En Lonely Planet zou geen Lonely Planet zijn, als je daarbij geen concrete tips en praktische informatie krijgt om je eigen fietsreis verder in te vullen. Daarnaast lees je ook suggesties over alternatieve routes.

Mythische Fietstochten in Europa

Voor op de koffietafel

Mythische Fietstochten in Europa is een behoorlijke pil geworden, en heeft echt het formaat van een koffietafelboek. Je steekt hem daarom niet zo gemakkelijk in je bikepack, en dat is ook zeker niet de bedoeling van de makers. 

Wat je er dan wel mee doet? Jezelf inspireren natuurlijk. Of je nu exact een van de routes uit het boek wilt gaan rijden of liever je eigen versie fietst. En zelfs als je niet onmiddellijk plannen hebt, dan leest het heerlijk weg op een druilerige herfstdag, onder het genot van een kopje koffie.

De verhalen in het boek zijn trouwens van gepassioneerde fietsers die hun eigen ervaringen delen. Onder andere van Rob Penn, die ooit de hele aarde rondfietste, wielerjournalist Ned Boulting, en ook van Keir Plaice, hoofdredacteur van wielermagazine Soigneur.

Mythische Fietstochten is dus een heerlijk boekwerk, dat zich uitstekend leent om af en toe eens open te slaan, om een reisverslag te lezen. Of je nu onmiddellijk een reis wilt gaan plannen of niet. En dankzij zijn fraaie vorm is het ook een erg mooi cadeau om weg te geven.

Het boek met hardcover is er in het Nederlands en Engels, en is onder andere hier verkrijgbaar.

Afbeelding cover: Lonely Planet