6 essentials voor je fietstochten in de lente

6 essentials voor je fietstochten in de lente

De lente is begonnen, en dat is gelukkig ook te merken aan de temperatuur! Voor jou ook een reden om weer wat vaker en langer te gaan fietsen? Denk dan aan deze essentials, die tijdens je fietsritten in het voorjaar ontzettend handig zijn.

Grote bidons

Met mooi weer geniet je natuurlijk dubbel op de fiets, met de kans dat je ritten ook dubbel zo lang zijn. In het voorjaar kun je dus echt niet meer zonder een paar extra grote bidons, wanneer je flink wat kilometers gaat maken. 

Het grootste voordeel van bidons van 750 milliliter is natuurlijk dat je ze minder vaak hoeft bij te vullen. En wie weet voorkom je zelfs een hoop dorst als je op een afgelegen plek bent… 

Arm- en beenstukken

Misschien is de lente wel het mooiste seizoen voor wielrenners. Het is nog niet te heet, maar je hebt (als het mee zit) wel prachtig weer. Alleen die ochtenden… die kunnen nog behoorlijk fris zijn. Is het zo’n dag, dan kun je eigenlijk niet op pad gaan zonder arm- en beenstukken. Het voordeel van beide is dat je ze eenvoudig opbergt, zodra de temperatuur stijgt.

Zonnebrandcrème

Ook al staat er in de lente soms nog een frisse wind, vergis je vooral niet in de kracht van de zon. Het is dus ook weer de tijd om zonnebrandcrème te gebruiken. En vergeet daarbij vooral ook je benen niet, want die hebben waarschijnlijk al meer dan een half jaar geen zon gezien.

Korte fietshandschoenen

De lange handschoenen mogen eindelijk in de kast! De hele vroege ritjes daargelaten misschien. De hoogste tijd dus om je winterhandschoenen om te ruilen voor een setje voor de zomer. 

Natuurlijk kun je ook zonder korte fietshandschoenen gaan rijden, maar dan mis je wel een aantal voordelen. Welke dat zijn lees je hier. Kan jij nog wel een setje nieuwe handschoenen gebruiken? Dan vind je hier wellicht de nodige inspiratie.

Biehler High Cut Gloves

Bodywarmer

Zoals al gezegd zijn grote temperatuurverschillen op lentedagen niet ongewoon. Ga je een keer wat vroeger op pad, dan is een (dunne) bodywarmer daarom ook heel erg handig. Door dat extra laagje hou je het net wat gemakkelijker warm, en hij neemt niet veel ruimte in als je hem later uittrekt. 

Een ideaal kledingstuk dus als je niet van kou houdt op de fiets.

Nieuw stuurlintje

Oké, deze laatste is geen echte must. Maar het is wel ontzettend lekker om de lente en zomer in te gaan met een nieuw stuurlint op je fiets. Vooral wanneer je de hele winter bent blijven fietsen in vies weer. En zeker ook als je de hele winter voornamelijk binnen op je fietstrainer zat. Denk maar eens aan al het zweet dat dan in je stuurlint is verdwenen…

Bijkomend voordeel van een nieuw stuurlint: je fiets voelt weer een beetje als nieuw, en dat geeft moraal natuurlijk!

Foto: Alexandre Saraiva