6 paar fietshandschoenen voor het voorjaar

6 paar fietshandschoenen voor het voorjaar

Biehler High Cut Gloves

Nog heel even en dan mogen je winterkleren weer de kast in. Waaronder ook je winterhandschoenen natuurlijk. De hoogste tijd dus ook om een setje korte fietshandschoenen klaar te leggen. Zoek jij nog een paar? Check hier dan welke modellen ideaal zijn voor de warmere dagen.

Halfvingerhandschoenen of vingerloze handschoenen worden ze ook wel eens genoemd, en als je er als wielrenner een beetje gesoigneerd uit wilt zien, dan kun je eigenlijk niet zonder.

Maar natuurlijk draag je die korte fietshandschoenen niet alleen voor de sier. Ze beschermen je handen ook wel degelijk. Dat weet je waarschijnlijk uit eigen ervaring, maar je leest het ook hier.

Zoek je een paar fietshandschoenen voor de zomer, dan heb je bovendien behoorlijk wat keuze. Qua materiaal, dikte, pasvorm en kleur. Inspiratie nodig? Hier vind je een aantal fraaie opties.

Futurum Proformance Aero Gloves

Futurum Proformance Aero Gloves

Comfort en snelheid gaan hand in hand bij deze Aero Gloves van Futurum. De handschoenen zijn gemaakt van zacht lycra, waardoor ze aanvoelen als een tweede huid. De strakke pasvorm zorgt voor een aerodynamische uitstraling, terwijl de paddings op de handpalmen garant staan voor het nodige comfort. Grip heb je tenslotte ook nog dankzij de siliconen print aan de binnenzijde.

GripGrab ProGel

GripGrab ProGel fietshandschoenen

De GripGrab ProGel korte fietshandschoenen zijn niet alleen comfortabel, maar ook gemaakt van lichtgewicht hoogwaardige materialen. GripGrab garandeert je er de maximale bewegingsvrijheid mee, mede dankzij de uitstekende pasvorm. 

De van DoctorGel voorziene handpalmen moeten er voor zorgen dat je minder snel last krijgt van vermoeidheid en gevoelloosheid in de handen. 

Biehler High Cut Gloves

Biehler High Cut Gloves

Deze fietshandschoenen van Biehler zijn lichter dan licht, en voorzien van een ergonomische foampadding die uit meerdere lagen bestaat. Die padding zorgt ervoor dat deze High Cut Gloves erg geschikt zijn voor lange ritten. 

GripGrab Freedom Knitted Fietshandschoenen

GripGrab Freedom Knitted Fietshandschoenen

Zijn korte fietshandschoenen met een retro-look meer jouw stijl? Dan passen deze Freedom Knitted Fietshandschoenen waarschijnlijk uitstekend bij je. De handschoenen hebben een gebreide structuur, en de stof is erg slijtvast. Ook mooi: ze zijn er in maar liefst vijf kleuren.

AGU Classic Handschoenen

AGU Classic Handschoenen

Als je echt graag met eye-catchers fietst, dan zijn deze Classic Handschoenen van AGU de perfecte fietshandschoenen. Een ode aan het verleden noemt AGU ze, en ondertussen hebben ze daar mooi wat moderne technologie aan toegevoegd. Het gebreide polyester houdt de boel luchtig, terwijl het geitenleer aan de binnenzijde zorgt voor voldoende grip.

Assos GT Gloves

Assos GT Gloves

Deze GT Gloves van Assos zijn niet alleen zeer comfortabel, maar ook nog eens superlicht. Het paar heeft een rug van open mesh, en een microvezel handpalm, wat zorgt voor een optimaal koelend vermogen, én flink wat grip. Ideaal voor de warme dagen dus. Wanneer het echt warm is dan kun je bovendien je zweet afvegen met de ’sweat sponge’ op je duim.

Foto bij Intro: Biehler