Werken aan je vaardigheden bij de KNWU Wielerschool

Werken aan je vaardigheden bij de KNWU Wielerschool

knwu wielerschool

Wielrennen vereist de nodige vaardigheden. Goed een bocht kunnen aansnijden bijvoorbeeld, of met zelfvertrouwen afdalen. Uiteraard kun je daar prima zelf op oefenen. Maar wil je wat sneller progressie boeken, dan kan een training erg handig zijn. Zo’n training vind je bijvoorbeeld bij de KNWU Wielerschool, een platform dat samenwerkt met wielerclubs in het hele land.

Je fiets goed beheersen zorgt niet alleen voor meer plezier en zekerheid als je wielrent, je vergroot er ook je eigen veiligheid mee. Omdat je precies weet hoe je moet reageren op een onverwacht obstakel bijvoorbeeld, of omdat je exact weet hoe hard je door een bocht kunt.

Vaak zit het hem in de details waneer je zo’n vaardigheid wilt aanleren. En dan is het erg fijn als een trainer je net die ene tip geeft die je nodig had, of je wijst op een verkeerd aangeleerde techniek. 

Voor wie zijn de trainingen bedoeld?

De trainingen van de KNWU Wielerschool zijn bedoeld voor volwassenen, en vooral gericht op wat minder ervaren wielrenners. Maar ook als je al iets meer ervaring hebt, dan kun je bij de wielerschool terecht. In enkele gevallen is er namelijk een speciale vervolgtraining waarin je een bepaalde vaardigheid nog verder kunt verbeteren.

Een trainer beoordeelt daarnaast per groep wat het niveau is. Daardoor sluit een training altijd zo goed mogelijk aan bij de behoefte van de deelnemers. 

Aanbod

De trainingen zijn gefocust op heel wat facetten van het wielrennen. Technieken bovendien waar iedere wielrenner wat aan heeft. Zo is er een klim- en afdaaltraining, een training die zich richt op je algemene fietsbeheersing, maar bijvoorbeeld ook een training die je alle kneepjes leert van het fietsen in een peloton. 

Lijkt het je interessant om voor meerdere onderdelen een training te doen? Dan heeft de KNWU ook een combi-deal, waarbij je meerdere trainingen volgt voor een sterk gereduceerd tarief.

knwu wielerschool

Locaties

De trainingen die de KNWU Wielerschool aanbiedt, zijn er in het hele land. Heb je geluk, dan kan dat dus heel dicht bij jou in de buurt zijn. Is dat niet zo? Dan kun je altijd contact opnemen, om te zien of het mogelijk is om dichter bij huis een clinic te volgen.

De trainingen duren zo’n twee uur gemiddeld, en vinden soms plaats op een afgesloten wielerbaan, en in andere gevallen op een verkeersluwe locatie. 

Door de coronacrisis lagen natuurlijk ook de activiteiten van de KNWU Wielerschool stil. Maar voor augustus en september staan de eerste trainingen inmiddels weer gepland. Op knwuwielerschool.nl vind je het complete aanbod en daar lees je ook meer over iedere specifieke training.

Foto’s: KNWU Wielerschool