10 inspirerende quotes om je te motiveren op de fiets

10 inspirerende quotes om je te motiveren op de fiets

inspirerende quote
inspirerende quote

Op zoek naar wat extra motivatie voor je op de fiets stapt? Dan kun je natuurlijk een lekker muziekje opzetten, of de finale terugkijken van je favoriete koers. Maar het kan nog veel simpeler. Gewoon door je favoriete quote op te hangen aan de muur. 

Een paar woorden hoeven het meestal maar te zijn. Maar wanneer een tekst raak is, dan gaat er een enorme kracht vanuit. Daar weet je zelf alles van natuurlijk. Denk maar aan de talloze speeches die ooit indruk op je maakten, of aan de impact van een songtekst bijvoorbeeld.

Ook een sterke quote kan je daarom net die moraal geven die je nodig had, wanneer je aan je training begint. Aan inspirerende uitspraken in het wielrennen en daarbuiten geen gebrek gelukkig.

De kunst is alleen wel om er op het juiste moment aan te denken. Hang de volgende tien quotes dus gerust op in huis, om je extra te motiveren op de fiets. Klinkt wat flauw misschien, maar het werkt echt. Hoe vaker je een tekst leest namelijk, des te meer wordt het een overtuiging van jezelf. 

Winnaars hebben een plan. Verliezers hebben een excuus

Het is heel menselijk om iets goed te praten in je hoofd, wanneer je ergens geen zin aan hebt. Maar excuses brengen je natuurlijk nergens.

Repetition is the mother of skill

Het is de bekende regel. Je moet iets tienduizend keer doen om er een meester in te zijn. Nu is dat wel erg veel, maar je snapt het punt. Niks komt een mens zomaar aanwaaien. En voordat iets er moeiteloos uitziet moet je er heel veel moeite in steken.

Wake up with determination. Go to bed with satisfaction

Niks geeft zoveel voldoening als het najagen en het bereiken van je doelen. Maak ze dus tot je prioriteit.

The body achieves what the mind believes

Is het zo simpel? Ja dus. Je bent tot veel meer in staat namelijk wanneer je positief denkt en je eigen mogelijkheden ziet. Denk jezelf dus sterk.

Practise makes perfect. There are no shortcuts

Yes, oefening baart kunst. Je zult de uren moeten maken om ergens in uit te blinken en er zijn geen trucs om dat te vermijden. Hoe gek we allemaal ook zijn op shortcuts.

Hard work beats talent when talent doesn’t work hard

Hoeveel talent je ook hebt, je zult nooit zegevieren als je alleen maar leunt op je talent. De resultaten komen pas wanneer je ergens energie in steekt.

A setback is a platform for your comeback

Tegenslagen horen bij het leven. En soms is het als wielrenner letterlijk vallen en weer opstaan. Laat je niet ontmoedigen, maar zie iedere terugval als een voldongen feit, en het startpunt om sterker terug te komen. En leer van al je fouten.

If your dreams don’t scare you, they are not big enough

Je bent tot zoveel meer in staat dan je denkt, maar je moet er wel voor uit je comfort zone en groot durven dromen. Dat geldt niet alleen op de fiets, maar eigenlijk bij alles wat je doet.

It’s hard to beat a person who never gives up

Hoeveel het soms ook tegenzit maakt niet uit. Wanneer je constant je doel voor ogen houdt en daar aan werkt, dan maak je vroeg of laat het verschil.

The hard days are the best, because that’s where champions are made

Je weet het, en toch kun je van tevoren opzien tegen een pittige training. Goed dus om te onthouden dat alle energie die je ergens instopt, zich later uitbetaalt.