Het iconische Look-shirt is weer terug in het peloton

Het iconische Look-shirt is weer terug in het peloton

Look 1985 kit

Een van de bekendste shirts uit de wielerhistorie is voor even terug in het peloton. Tijdens Parijs-Roubaix rijdt team Delko namelijk in een moderne versie van het beroemde Look-shirt uit de jaren tachtig.

Iconisch. Anders kun je het befaamde Look-shirt van La Vie Claire uit de jaren tachtig niet noemen. Bernard Hinault – winnaar van de Tour en de Giro – reed er onder meer in rond, en tot op de dag van vandaag zie je wielerfans nog rondfietsen in het beroemde ‘Mondriaan-shirt’.

Een hommage was dus op zijn plek in 2021, vond men bij Delko en sponsor Look. Kledingmerk Marcelo Bergamo tekende voor de update van het shirt met de abstracte vlakken, en Parijs-Roubaix werd aangestipt als een prachtige gelegenheid om het shirt eenmalig te tonen. 

De volledige outfit heet officieel de Look 1985 kit, en uiteraard kun je als retro-fan ook zo’n outfit aanschaffen. Het enige probleem: er worden maar 50 kits uitgebracht, waardoor je erg je best zal moeten doen om het shirt en de broek in je bezit te krijgen.

Mocht je een van de gelukkigen zijn, dan valt de prijs wel heel erg mee. Het Look-shirt kost 89 euro en de bibshort 99 euro. 

Of je de kit van Delko veel in beeld gaat zien tijdens Parijs-Roubaix is natuurlijk nog even de vraag. Maar het zou kunnen dat een van de renners van het Franse ProContinentale team zich waagt in een vroege ontsnapping. Hoe dan ook kun je concluderen dat het ontwerp van de kit er in 2021 nog steeds fantastisch uitziet. 

Meer informatie over deze retro-outfit van Delko en Look vind je op de website van Look.

Look 1985 kit

Foto’s: Look