Ken jij deze handige functies van Strava al?

Ken jij deze handige functies van Strava al?

Strava is een hele fijne app om je voortgang te meten, en het aantal functies is ontzettend uitgebreid. Niet zo gek dus als je sommige nog niet hebt ontdekt. Ken jij deze handige mogelijkheden van Strava al?

Heb jij geen betaald Strava-abonnement? Geen probleem, want deze functies zijn allemaal gratis. 

Een activiteit inkorten

Vergeten om op de stopknop te drukken na je rit? Geen probleem, want in Strava kun je een activiteit na het uploaden gelukkig nog inkorten. Diezelfde cropfunctie werkt trouwens ook als je een stukje wilt afhakken van het begin. Wil je de cropfunctie gebruiken, klik dan op een activiteit en vervolgens op het icoon met drie bolletjes.

Een activiteit splitsen

Eén activiteit opsplitsen in twee of drie activiteiten is ook mogelijk in Strava. Handig bijvoorbeeld wanneer je een warming up, een race en een cooling down in zijn geheel hebt opgenomen, maar ze later toch wilt scheiden. 

Deze activity split tool werkt alleen als je inlogt op de website. Klik daar op de betreffende activiteit en vervolgens op het icoon met drie bolletjes.

Privéberichten sturen

Dit is een vrij recente update, en daarom nog steeds een functie die veel mensen niet kennen. Je stuurt een persoonlijk bericht naar iemand door op de deelknop te klikken, onder een activiteit. Dat is de button met een pijl omhoog. In het menu dat vervolgens verschijnt, kies je voor ‘nieuwe chat’. 

Statistieken verbergen

Geen zin om bepaalde data te delen met anderen? Dan kun je die simpel onzichtbaar maken per activiteit. Zo heb je de keuze om je gemiddelde snelheid te verbergen, maar ook je vermogen, het aantal verbrande calorieën of je hartslag. Je kunt deze functie gebruiken door op een activiteit te klikken en vervolgens op bewerken te drukken (button met potlood).  

Kudo’s voor iedereen

Ben je wezen fietsen met een groep, en wil je iedereen kudo’s geven? Dan kan dat op een hele simpele manier. Klik op de activiteit, en vervolgens op de button ‘Groep beheren’. Nu zie je een lijst van alle deelnemers. Schud een keertje met je telefoon en kies vervolgens of je iedereen, of alleen je Strava-vrienden kudo’s wilt geven. Simpeler en sneller kan het niet!

Onderweg je locatie delen

Ten slotte nog een hele praktische functie die je rit een stukje veiliger maakt. Dankzij de Beacon-functie van Strava kunnen maximaal drie contactpersonen exact volgen waar je bent tijdens een activiteit. Deze mensen hebben zelf geen Strava-account nodig. 

Wil je hier gebruik van maken, dan moet je de Beacon-functie wel zelf aanzetten als je vertrekt. Daarnaast dien je te beschikken over een internetverbinding onderweg. Deze functie is gratis als je gebruik maakt van de app op je telefoon. Voor het instellen van de contactpersonen ga je naar Instellingen in de app (tandwieltje), en dan naar Beacon.

Foto’s: Unsplash