4 goede voornemens waar je als fietser echt wat aan hebt

4 goede voornemens waar je als fietser echt wat aan hebt

Het nieuwe jaar mag dan al even zijn begonnen, het is nog niet te laat om deze 4 goede voornemers te maken als fietser. Zelfs als je niet aan goede voornemens doet.

Daag jezelf uit

Meld je aan voor een mooie uitdaging, of beter nog: maak een lijstje van de uitdagingen die je dit jaar graag wilt fietsen. Meld je in dat laatste geval meteen aan voor een event, zodat je meteen al ergens naartoe kunt leven. 

Je ‘doelen’ omschrijven motiveert niet alleen, je hebt zo ook heel wat om naar uit te kijken. En dat laatste is vooral erg fijn wanneer je op een druilerige dag een dip voelt aankomen. Denk even aan de mooie doelen die je nog hebt, en je voelt je meteen een stuk beter. 

Stel het plezier voorop

Pak het dit jaar anders aan als het gaat om je trainingsdoelen. Misschien heb je je wel voorgenomen om nog vaker te gaan fietsen, maar doe dat dan met de mindset dat plezier voorop staat. Oftewel: doe datgene waar je energie van krijgt. 

Fiets bijvoorbeeld vaker een nieuwe route, en spreek vaker af met mensen die je al te lang niet gesproken hebt. Of neem jezelf voor om vaker nieuwe dingen te doen (zie ook het vierde voornemen).

Help andere fietsers

Als je inmiddels een ervaren fietser bent, dan kreeg je vroeger vast ook wel eens tips en aanmoedigingen van andere fietsers. En dan zul je vast ook nog weten hoe fijn dat was, en hoe dat motiveerde. 

Neem jezelf daarom voor om ook zelf vaker andere fietsers te helpen, en om vaker iemand aan te moedigen of een compliment te geven. 

Samen maken we de fietssport op die manier een nog fijnere omgeving, waar iedereen zich welkom voelt.

Doe nieuwe dingen

Nog een mooi voornemen is het tenslotte om vaker nieuwe dingen te proberen. Je eerste gravelrit bijvoorbeeld, een strandrace als je normaal alleen maar in het bos fietst, of een bikepacktrip als je normaal alleen maar korte ritten maakt.

Waarschijnlijk moet je daarvoor uit je comfortzone stappen, maar het zal je ook veel energie geven, terwijl je nieuwe mensen ontmoet en nieuwe vaardigheden leert. Een mooi doel toch voor het nieuwe jaar?

Foto: Unsplash