Gesoigneerd de weg op met deze stijlvolle wielrensokken

Gesoigneerd de weg op met deze stijlvolle wielrensokken

Sokken van Fingerscrossed.

Wielrensokken houden je voeten warm en droog, maar je kunt er vooral ook je eigen outfit mee afmaken. Laat het voorjaar nu het perfecte moment zijn voor een sokken-upgrade. Inspiratie nodig? Dan ben je hier op de goede plek.

Of je nu gaat voor stijlvol wit of liever een wat bonter statement maakt, de keuze is tegenwoordig reuze. De trend? Dat zijn nog steeds lange sokken. ‘Hoe hoger de sok, hoe harder de snok’ is daarbij het motto.

Hoe hoog? 

De UCI stelde afgelopen jaar een maximum lengte in voor wielrensokken. Dat betekent dat sokken sinds dit seizoen in UCI-wedstrijden niet meer boven het midden van je enkel en je knie mogen uitkomen. Prima lengte eigenlijk. En recreanten hoeven zich van die nieuwe regel sowieso niks van aan te trekken natuurlijk.

Ga je voor de perfecte wielrenner-stijl, vermijd dan enkelsokken, kniehoge sokken en compressiekousen. Dat laatste vooral tijdens je fietsrit.

Soorten sokken

Waar moet je verder nog op letten? De meeste wielrensokken zijn vrij allround te gebruiken als het aankomt op de seizoenen. Maar typische zomer- en wintersokken zijn er ook. Vanuit het oogpunt van comfort is de juiste maat kiezen echt essentieel. Heb je grote voeten, laat je dan niet verleiden tot een kleiner maatje, of one-size-fits-all modellen.

Fingerscrossed Blocks Acid Black sokken

Deze fijne sokken van Fingerscrossed zien er niet alleen fraai uit, ze geven je ook extra compressie voor een betere bloedcirculatie en bovendien zijn ze ultralicht. Mooie details: het knoopje op de linkersok en het beeldmerk op de onderkant van de voet.

Sockeloen Vlaamse Leeuw sokken

De voorjaarsklassiekers mogen dan alweer zijn gedaan, fan van de Vlaamse koersen ben je natuurlijk het hele jaar. Deze sokken van Sockeloen met Vlaamse leeuw zijn een mooi eerbetoon aan het klassieke voorjaar. De lengte: 19 cm.

La Machine No Watts No Glory sokken

Voor wielrenners die graag flink wat gas geven in stijl, heeft La Machine deze ‘no watts, no glory’ sokken. Qua lengte zijn de sokken in ieder geval on point. En zo af en toe een statement maken met je sokken, daar is ook niks mis mee.

SakO7 Carpe Diem sokken

Carpe diem, oftewel pluk de dag! Leef alsof het je laatste dag is… Dat doe je het liefst op de fiets natuurlijk. Deze stijlvolle sokken op lengte, van SaKO7 zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar.

MAAP Outline sokken

Op zoek naar wat meer frivoliteit? Het Australische MAAP staat bekend om zijn frisse kleuren en vrolijke motieven. Deze coral-kleurige sokken doen het in ieder geval goed, maar ze zijn er ook in navy, zwart en wit.

Wastips

Inspiratie gevonden? Dan wil je vast ook weten hoe je je sokken lang mooi houdt. Vier tips om te onthouden voor je sokkenwas:

  • Doe altijd een witte was voor je witte sokken.
  • Gebruik liever geen wasverzachter want deze tast de stof aan.
  • Was nooit warmer dan aangegeven.
  • Vermijd de droger.

Qua wielrensokken ben je nu weer helemaal op de hoogte. Kun je daarnaast wel wat hulp gebruiken bij de aanschaf van je complete wieleroutfit? In dit artikel lees je waar je op moet letten, van fietshelm tot wielrenschoenen.

Foto: Fingerscrossed

Join the discussion