De tofste fietsbrillen van 2020 op een rijtje

De tofste fietsbrillen van 2020 op een rijtje

Scott Shield fietsbril

Heb je een nieuwe fietsbril nodig omdat je bril nog ouder is dan die van Geraint Thomas? Of omdat je niet meer tussen de krassen door kunt kijken? Wat je reden ook is om een nieuwe fietsbril te kopen, hier doe je inspiratie op en check je de tofste modellen van 2020. 

Voor fietsbrillen anno 2020 geldt nog steeds: size matters. Niet zo vreemd dus dat de meest gewilde modellen van dit moment van een behoorlijke omvang zijn.

Natuurlijk dien je een fietsbril niet alleen op zijn looks te beoordelen. Uiteindelijk is het belangrijk dat hij comfortabel zit en dat hij goed aansluit op je gezicht, zodat de zon, maar ook vuil en rijwind geen kans maken. Test een bril daarom goed, want het ene hoofd is het andere niet, en de pasvorm is heel belangrijk.

Zoek je een multifunctionele bril voor overdag en ’s avonds, dan kies je natuurlijk een frame uit waarbij je de lenzen kunt wisselen. Gelukkig is dat bij de meeste duurdere brillen een standaard mogelijkheid. Bovendien hebben veel brillen tegenwoordig een speciale coating waardoor ze minder snel beslaan.

Oakley Sutro Eyeshade 

Oakley Sutro fietsbril

Oakley is al jaren populair in het peloton, mede dankzij de zeer gewilde Jawbreaker. Met deze nieuwe Sutro Eyeshade zal daar voorlopig weinig verandering in komen. Dat het ook een price winning frame is liet Remco Evenepoel al zien dit seizoen. Oakley is dan ook de fietsbrillen-sponsor van Deceuninck Quick Step.

De nieuwe Sutro is een eerbetoon aan het allereerste model uit 1984, en is er in verschillende retro kleurstellingen. Ga je voor de Sutro, dan kun je trouwens kiezen voor een lens met en zonder de typerende ventilatiegaten.

De Oakley Sutro Eyeshade is onder andere hier verkrijgbaar.

100% Glendale

100% Glendale

De bijzonder stijlvolle Glendale fietsbril van 100% doet qua formaat niet onder voor zijn rivalen en kenmerkt zich door een strak design. Dat je er ook snel mee kunt zijn bewijzen Peter Sagan én Mathieu van de Poel natuurlijk keer op keer. De speciale lens is zo behandeld dat hij water, vuil en olie afstoot.  

De Glendale van 100% koop je onder andere hier.

AGU Bold

Agu Bold

Nog steeds een van de paradepaardjes in de fietsbrillenlijn van AGU: de Bold Anti Fog. Niet voor niets is het ook de teambril van BEAT Cycling Club. In deze review lees je alles wat je moet weten over de Bold én in hoeverre hij echt anti fog is. De bril kan zich qua looks in ieder geval helemaal meten met de andere brillen in dit overzicht, en dat voor een vriendelijke prijs van zo’n vijftig euro.

De AGU Bold kun je onder meer aanschaffen op deze plek.

POC Aspire

POC Aspire

Over strak gesproken: het merk POC bewijst maar weer eens dat eenvoud siert. De Aspire is zeker een bril om te overwegen als je van rondere vormen houdt. POC spreekt van een urban style en combineert die naar eigen zeggen met optimale prestaties. 

De Aspire zal je bekend voorkomen. Niet alleen is het model geliefd bij jong en oud, de bril siert ook de neus van de renners van EF Education First.

Meer info over de POC Aspire vind je hier.

Bollé Shifter

Bollé Shifter

Als je het hebt over merken die al een flinke tijd meegaan in het wielrennen, dan mag je Bollé noemen met stip. Zo reed drievoudig tourwinaar Louison Bobet al in de jaren vijftig met een bril van Bollé. 

Deze Shifter heeft een speciale anti-fog behandeling gehad waardoor je volgens Bollé flink je best moet doen voordat hij beslaat. En mocht je denken, waar ken ik die bril van… De Bollé Shifter heb je vermoedelijk ook voorbij zien komen bij WorldTour-ploeg AG2R.

Meer specs van de Bollé Shifter vind je hier.

Scott Shield

Scott Shield fietsbril

De Scott Shield fietsbril is ook zeker geen kleintje en geeft je door zijn grote lens een breed blikveld. Dankzij de Yates broers en Annemiek van Vleuten zou je haast denken dat je ook nog een betere klimmer van wordt. De Sport Shield is helaas niet op zoveel plekken verkrijgbaar, maar heb je een geschikt verkoopadres gevonden, dan is de bril maar liefst in zeven kleurstellingen verkrijgbaar.

Op de site van Scott lees je meer info en vind je alle verkoopadressen.

Roka CP1

Roka CP1

Roka heeft volgens eigen zeggen de ultieme fietsbril op de markt gebracht met de CP1. De bril is met 27 gram ook nog eens ultralicht. De lens is er in 13 kleuren waardoor je de bril helemaal kunt afstemmen op je verdere outfit, wat je ook draagt. 

De brillen van het Amerikaanse merk zie je ook terug in de WorldTour. Roka is namelijk sponsor van Team Sunweb. Ook goed om te weten: het CP1 model is er in twee verschillende framehoogtes: 52 en 56 millimeter. Check dus goed of je liever voor groot gaat, of extra groot, mocht je interesse hebben in de bril.

Meer info over de Roka CP1 vind je hier.

Foto bij intro: Scott

Join the discussion