Getest: de Agu Bold Anti Fog fietsbril

Getest: de Agu Bold Anti Fog fietsbril

Agu Bold Anti Fog fietsbril
Agu Bold Anti Fog fietsbril.

Een lang zonovergoten paasweekend was de perfecte gelegenheid om de Bold Anti Fog fietsbril van Agu eens aan een goede test te onderwerpen. Hoe beviel de bril uit de Agu-collectie van 2019 tijdens een lange rit met zomerse temperaturen? Kan zijn draagcomfort zich meten met zijn looks? 

Looks

Laten we het eerst hebben over zijn uiterlijk. Met zijn grote glazen doet de Bold zijn naam eer aan. Het forse montuur is geheel in lijn met de trend van grote brillen: stoer en opvallend. Wie de monturen van populaire merken als 100%, Oakley en POC gewend is zal ook de Agu Bold kunnen waarderen.

De bril is verkrijgbaar in een wit, fluorgeel en zwart montuur. Het frame van Grilamid voelt licht en robuust aan en heeft een klein Agu logo op de zijkanten.

Agu Bold Anti Fog fietsbril

Anti Fog

De grote glazen geven een breed zichtveld. Glazen die – volgens Agu zelf – niet snel zullen beslaan dankzij een speciale behandeling.

Dat laatste valt eigenlijk pas goed te testen op zeer warme dagen, wanneer een fietsbril nog wel eens wil beslaan bij een korte stop. Tijdens een eerste rit met de bril wijst de thermometer 24 graden aan en is het soms knap warm in de zon. Toch beslaat de lens op geen enkel moment, zelfs niet bij het betreden van een warme ruimte.

Draagcomfort

Het montuur sluit goed aan op het gezicht, blijft goed op zijn plaats zitten en klemt niet. Zelfs na vier uurtjes fietsen irriteert de bril niet. Voor nog meer comfort zijn de neusvleugels ook nog af te stellen. De Bold is zo licht en comfortabel, dat je eigenlijk niet beseft dat je een bril draagt.

Extra’s

De Agu Bold komt zonder brillenkoker en er is geen mogelijkheid om de lens te wisselen. Gezien de scherpe prijs van de bril (€ 49,99) is dat niet heel gek. Maar een interessante toevoeging was dat laatste zeker wel geweest.

Agu Bold Anti Fog fietsbril

Oordeel

Ondanks zijn vriendelijke prijs doet de Bold niet onder voor duurdere merken, als het aankomt op zijn uiterlijk, afwerking en draagcomfort. De Agu Bold is daarmee een slimme budgetvriendelijke keuze en een bril waarmee je gezien mag worden.

Ook na wat langer gebruik blijkt dat hij goed een stootje kan verdragen, en slechts in hele extreme situaties een keertje beslaat.

+

Goede looks.
Beslaat zelden.
Voelt licht en comfortabel.

Bril heeft geen optie om lenzen te wisselen. (Gezien de prijs minder zwaarwegend.)

Specificaties Agu Bold Anti Fog

Frame van Grilamid TR90
UV 400 Anti-Fog lenzen
Neusvleugels en pootjes anti-allergeen
Neusvleugels instelbaar
Met zakje voor opbergen/schoonmaken
Officiële verkoopprijs: € 49,99

De bril koop je onder andere bij bol.com

Meer inspiratie nodig? Check dan ook deze fietsbrillen.

Agu Bold Anti Fog fietsbril