Nu al legendarisch: de Giro-outfit van EF Pro Cycling

Nu al legendarisch: de Giro-outfit van EF Pro Cycling

Het eendenshirt van EF Pro Cycling

De WorldTour is doorgaans niet de etalage voor vernieuwende wielerkledij, als het aankomt op de looks tenminste. Totdat Rapha zich ermee gaat bemoeien… De nieuwe outfit die zij maakten voor EF Pro Cycling was meteen een hot topic dit weekend. Missie geslaagd dus?

Van wielrennen de populairste sport ter wereld maken, dat is al vanaf het begin de missie van Rapha. En of je nu een fan bent van het merk of niet, je moet toegeven dat de Engelsen op dat terrein aardig hun best doen. 

Game changer

Zo was het merk jaren terug al een enorme game changer op het gebied van fietskleding. Maar die liefde voor het wielrennen blijkt ook uit de Roadmap die Rapha schreef. Een uitgebreid rapport met aanbevelingen voor het professionele wielrennen, waarvoor de Britten maar liefst twee jaar onderzoek deden. 

De passie voor het wielrennen druipt er dus vanaf bij Rapha. Zomaar een wielerteam aankleden aan het begin van het jaar was daarom niet voldoende. Ook al had men EF Pro Cycling al voorzien van een prachtige outfit dit seizoen, voor de Giro van dit jaar werd iets aparts bedacht.

Eendenoutfit

Het resultaat zag je misschien al voorbij komen, en als dat zo is, dan viel het je zeker op. De nieuwe kit van EF Pro Cycling is een bonte verschijning namelijk. Geniaal volgens de een, en ontzettend lelijk volgens de ander. Maar in alle gevallen spraakmakend… En laat dat nu de achterliggende gedachte zijn.

Want wat doe je als kledingsponsor, als je de boel eens goed wil opschudden? Dan zoek je de inspiratie natuurlijk elders. En dus ging Rapha de samenwerking aan met skateboardmerk Palace. Het resultaat is een outfit met drukke figuren en een flamboyant kleurenpalet, met in de hoofdrol een eend.

Niet alleen de kit van EF Pro Cylcling kreeg een make over, ook de fietsen, helmen, casual kleding en het complete wagenpark ondergingen een transformatie. Check vooral de helm als je dat nog niet gedaan had, en zeker als je een eendenliefhebber bent… EF Pro Cyling gaat er zeer waarschijnlijk de geschiedenisboeken mee in.

Missie geslaagd

Deze opvallende metamorfose is uiteraard slechts een onderdeel van Rapha’s strategie om meer ogen gericht te krijgen op het wielrennen. Zoals ook de alternatieve wedstrijdkalender van EF Pro Cycling – gevuld met gravelraces en ultra-endurancewedstrijden – daar een voorbeeld van is. 

Of je de nieuwe outfit van EF Pro Cycling nu een grap vindt of supertof, eigenlijk kun je wel zeggen dat Rapha’s missie nu al is geslaagd. De hype was er meteen, en alle aandacht ging dit weekend naar het team. Zelfs een boete van de UCI – voor het niet dragen van gepaste tenues tijdens de ploegenpresentatie van de Giro – kon dat feestje niet bederven.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de kit dan kun je Rapha’s webshop maar beter goed in de gaten houden. Het gerucht gaat namelijk dat Rapha binnenkort een limited edition van de outfit te koop aanbiedt.

Foto bij intro: Rapha