Video: dit is de nieuwe Aeroad CFR Disc MVDP

Video: dit is de nieuwe Aeroad CFR Disc MVDP

Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat Shimano een nieuwe Dura-Ace groepset heeft uitgebracht. Voor Canyon was het de reden om de ultieme droomfiets te bouwen, speciaal voor Mathieu van der Poel. En als je dat doet, dan maak je er natuurlijk ook een hele gelikte dream build video van. Bij deze dus: genieten maar…

Jaloers geworden na het bekijken van de beelden? Dat is niet nodig, want de replica van deze fiets kun je vanaf december ook gewoon zelf bezitten. Al moet je daar wel aardig diep voor in de buidel tasten uiteraard.

Je krijgt dan wel het summum wat Canyon je kan bieden: de Aeroad CFR Disc MVDP. Mét de nieuwe Shimano Dura-Ace Di2 dus. Een deels draadloze 12-speed groepset met geïntegreerde powermeter. Plus een DT Swiss ARC 1100 Dicut wielset, de Canyon CP0018 Aerocockpit, en een zadel waar Mathieu van der Poel zelf aan heeft meegewerkt. 

Canyon Aeroad CFR DISC MVDP
Canyon Aeroad CFR DISC MVDP

Los daarvan is de afwerking van deze ultieme Aeroad ook nog eens heel speciaal. Dan gaat het over de kleurstelling, maar vooral ook over de vele grafische details op de fiets. Zoals het MVDP-logo in een reliëf op de voorzijde, het beeldmerkje op de zitbuis, en niet te vergeten een van Mathieus favoriete mantra’s: ‘Let the legs do the talking.’ Die slogan zie je heel subtiel terug op de onderzijde van de bovenbuis. 

Canyon Aeroad CFR DISC MVDP
Canyon Aeroad CFR DISC MVDP

In de video zie je hoe Andreas Walzer – hoofd van Canyons Pro Sport Department – de Aeroad CFR van Mathieu van der Poel opbouwt. Vol passie uiteraard en met flink wat precisie. En Van der Poel is zichtbaar (en begrijpelijk) in zijn nopjes met het resultaat. 

Uiteraard vind je alle specs van deze fiets op de site van Canyon. Net als alle info over de nieuwe Dura-Ace. En daar maak je ook nog kans om een gesigneerd shirt van Mathieu van der Poel te winnen.

Foto’s: Canyon