Met deze slimme tactiek win je iedere bordjessprint

Met deze slimme tactiek win je iedere bordjessprint

Hard kunnen fietsen… Dat is natuurlijk een lekker uitgangspunt als je iedere bordjessprint wil winnen. Maar je kunt je winstkans ook vergroten door slim te zijn, gewoon door deze tips te volgen. En voor je het weet leg je ze er allemaal op tijdens je volgende groepsrondje. 

Wees alert

Het is een kwestie van geconcentreerd blijven, als je iedereen wilt verslaan tijdens een bordjessprint. Dat betekent uiteraard dat je het klessebessen even moe laten voor wat het is. Bewaar dat maar voor tijdens je koffiestop. Kies tactisch je positie in de groep, en laat je vooral niet insluiten op het moment suprême. Exact weten waar de bordjes staan is uiteraard ook een pre…

Ken je tegenstanders

Fiets je niet voor het eerst mee met een groep, dan weet je uiteraard met wie je de strijd aangaat. Heel handig om daar dus op in te spelen. Heb je te maken met hele geduchte tegenstanders? Dan is het wellicht beter om je te concentreren op één specifieke bordjessprint waarin je alles geeft.

Analyseer je tegenstanders grondig en je eigen tactiek bedenken zal dan bijna vanzelf gaan. En niet te vergeten: kies het juiste wiel…

Bepaal je tactiek

Natuurlijk kun je gewoon je intuïtie volgen, maar er gaat niks boven het bedenken van een plannetje. En zelfkennis is daarbij goud waard. Ben je meer een diesel, dan laat je het beter niet aankomen op de laatste honderd meter bijvoorbeeld. En is je vorm net wat minder? Maak dan gebruik van het verrassingseffect. Hoe dan ook: stick to the plan, en je kans om de bordjessprint te winnen zal met zienderogen toenemen. 

Verras

Tenzij jij de schrik van iedere fietsgroep bent, en tegenstanders spontaan beginnen te bibberen wanneer jij meefietst zul je slim moeten zijn. En slim zijn betekent in dit geval onvoorspelbaar zijn. 

Verras je tegenstand door te variëren qua aanvalsplan. Door heel vroeg aan te gaan bijvoorbeeld, of er vanonder te muizen op een onbewaakt moment. Een aantal keren je krachten sparen en doen alsof je een baaldag hebt, kan ook helpen natuurlijk.

En, is je strijdplan klaar voor de volgende keer?

Foto: Wikimedia