Toeren op de fiets van Terpstra? Het kan nu in Vlaanderen

Toeren op de fiets van Terpstra? Het kan nu in Vlaanderen

Voormalige fietsen van de profs zie je normaal gesproken hooguit ergens aan de muur hangen. In Vlaanderen heb je nu echter de kans om er eentje te huren. De bijzondere fietsen waar je onder meer uit kunt kiezen, zijn die van Niki Terpstra, Mark Cavendish en Alejandro Valverde.

De verhuur van deze fietsen is een initiatief van het Flandrien Hotel. Een fietshotel in Brakel, in het hart van de Vlaamse Ardennen. De eigenaren van het hotel zijn Bernard Moerman en Jamie Anderson, twee ervaren ondernemers met een grote passie voor wielrennen.

Het hotel – dat ruimte biedt voor veertig gasten – heeft onder meer een clubhuis met heel veel Belgische bieren en een groot scherm waarop je de koers kunt kijken. Een fitnesscentrum, lounge en bewaakte fietsenstalling zijn er ook.

Prachtig natuurlijk als je meerdere dagen Vlaanderen wilt ontdekken. Maar je hoeft niet per se in het hotel te verblijven als je de vele bekende hellingen en kasseistroken wilt verkennen op een hele speciale fiets.

Huur je een van die beroemde fietsen, hou dan wel rekening met de maat van de fiets. Als je een beetje comfortabel wilt fietsen tenminste. De Specialized S-Works van Terpstra behoort met maat 58 tot de grotere fietsen. Niet je maat? Check dan ook de andere modellen, die gaan van maat 50 (Caleb Ewan) tot maat 60 (George Hincapie).

De normale huurprijs voor een dag is 145 euro. En ben je na een ritje helemaal weg van de fiets, dan heb je zelfs de kans om de fiets te kopen. De prijzen kun je zien op de website. (En de huurprijs mag je in mindering brengen.)

Hoef jij niet per se op een fiets van een prof te rijden, maar zoek je nog wel een huurfiets in de omgeving van Brakel? Ook dan kun je bij het Flandrien Hotel terecht. Je hebt dan de keuze uit moderne Cannondale racefietsen, Giant e-bikes en Gios retro-fietsen.

Meer informatie over de verhuur en het Flandrien Hotel vind je hier.

Foto: In de Kopgroep