Dit helpt tegen zweet in je ogen en een beslagen bril

Dit helpt tegen zweet in je ogen en een beslagen bril

Heb jij tijdens zomerse ritjes vaak last van zweet in je ogen en condens op je bril? Dan zijn hier een aantal manieren om daar mee af te rekenen.

De zomer én de vakantietijd is begonnen, en dus kunnen we weer genieten van de zon en lange zomerse ritjes. Maar door die oplopende temperaturen ga je soms ook flink zweten. Hoort erbij natuurlijk, maar het is wel heel vervelend als dat zweet in je ogen terecht komt. Of op je bril. 

Dat zweet prikt niet alleen namelijk, het belemmert ook je zicht. Hoe voorkom je dat? Vrij simpel, met een koerspet, een skullcap of een zweetband. Wat deze items zo handig maakt lees je hieronder. 

Koerspet

We hebben het over de multifunctionele fietspet natuurlijk, die je het hele jaar beschermt. Zowel tegen de zon als tegen de kou. 

In de zomer vangt een pet bovendien al het zweet op. Bijkomend voordeel is dat je helm daardoor heel wat frisser blijft. Een koerspetje is bovendien gemakkelijker schoon te maken: gewoon met een simpele wasbeurt. 

Koerspetje Let's get lost

Helmmuts

Een helmmuts lijkt veel op een petje, maar dan zonder klep. En daardoor zijn ze net zo effectief in het opvangen van zweet. Je hebt speciale helmmutsen voor de zomer, die extra dun zijn. Hier vind je er een aantal.

Zweetband

Een zweet- of hoofdband dragen kan natuurlijk ook nog. Ze zijn ideaal als je het boven op je hoofd graag luchtig houdt, of wanneer je daar geen extra bescherming nodig hebt tegen de zon. 

Ga je voor een hoofdband? Kies er dan eentje die speciaal bedoeld is voor op de fiets, zoals deze bijvoorbeeld. Dan weet je zeker dat hij goed onder je helm past.  

Anti-condensspray

Heb je ondanks een van deze oplossingen toch nog last van een fietsbril die beslaat, of waar druppels op komen? Dan kun je overwegen om een anti-condensspray zoals deze te gebruiken. 

En mocht je toe zijn aan een nieuwe fietsbril, let er dan op dat deze over lenzen beschikt die niet snel beslaan. In de beschrijving lees je vaak of een bril die ‘anti-fog’ eigenschap heeft.

Hopelijk geniet je dankzij deze tips nog meer van de zomerse ritjes die je gaat maken. Thuis of op vakantie!

Foto bij intro: Markus Spiske (Unsplash)

Dit artikel bevat affiliate-links. Koop je iets via deze links dan betaal je niks extra, maar je steunt In de Kopgroep er wel mee.