5 fijne helmmutsen voor de lente en zomer

5 fijne helmmutsen voor de lente en zomer

GripGrab Skull Cap

Deze helmmutsen houden niet alleen het zweet uit je ogen, ze beschermen je hoofd ook tegen de zon en tegen insecten. Ideaal dus als je deze lente en zomer op de fiets zit.

Een muts voor onder je helm is een ontzettend handige toevoeging aan je zomeruitrusting. Vooral wanneer je kaal of kalend bent en je zomers een helm draagt die goed ventileert. Maar zo’n skull cap vangt ook heel goed zweet op, en je voorkomt ermee dat insecten in je haar terechtkomen.

Wat deze helmmutsen gemeen hebben met elkaar, is dat ze speciaal gemaakt zijn voor de warmere dagen. Ze hebben een flexibele pasvorm, en ze zijn gemaakt van comfortabele stoffen die goed ventileren.

Met een van deze helmmutsen ben je dus klaar voor het nieuwe seizoen.

BBB Cycling ComfortCap

BBB Cycling ComfortCap

De ComfortCap van BBB heeft een flexibele lycra band zodat hij goed aansluit op je hoofd. Het bovenste deel van Mesh zorgt daarnaast voor een goede ventilatie. Deze helmmuts is gemaakt voor temperaturen van 10 tot 25 graden en hij is verkrijgbaar in wit en zwart.

GripGrab Skull Cap Zomer

GripGrab Skull Cap Summer

De stof van deze helmmuts van GripGrab droogt snel en zorgt ervoor dat zweet niet in je ogen loopt. Ondanks dat de cap heel dun is en goed ademt, beschermt hij ook heel goed tegen de zon. De beschermingsfactor van deze muts is SPF 50+ en hij is er in het wit en zwart.

Rogelli Summer Skull Cap

Rogelli Skull Cap

Deze Rogelli helmmuts is ook speciaal gemaakt voor de zomer. De lichte stof van Mesh neemt niet alleen goed zweet op, maar droogt ook snel. Je houdt hierdoor een droog hoofd, en hij droogt ook snel als je hem tussendoor wast. Goed om te weten: de muts (in één maat) valt wat kleiner dan gemiddeld.

Odlo Beanie Ceramicool

Odlo Beanie Ceramicool

Dankzij deze comfortabele beanie van Odlo hoef je niet te vrezen voor oververhitting tijdens het wielrennen. De stof kan de temperatuur van je huid volgens Odlo zelfs met een graad omlaag brengen tijdens het fietsen. De cap heeft verder een minimaal aantal naden, waardoor hij niet gaat schuren.

Vaude UV Muts

Vaude UV Cap

Zo’n 15 gram weegt deze helmmuts slechts, maar ondertussen biedt hij ook een goede bescherming tegen de zon (SPF 50+). De elastische stof droogt snel en geeft je veel bewegingsvrijheid, waardoor je ook in warm weer comfortabel blijft wielrennen. De Vaude UV Muts is gemaakt van duurzame materialen, en verkrijgbaar in het zwart.

Foto bij intro: BBB Cycling

Dit artikel bevat affiliate-links. Koop je iets via deze links dan betaal je niks extra, maar je steunt In de Kopgroep er wel mee.