Wat is jouw uitdaging op de racefiets deze winter?

Wat is jouw uitdaging op de racefiets deze winter?

Geen zin om je racefiets aan de kant te zetten deze winter? Is het ook niet nodig, want deze mooie uitdagingen kun je de komende tijd fietsen. En flauw zijn ze niet, dus hiermee heb je meteen een aantal mooie doelen om naartoe te werken.  

Festive 500

Tussen kerst en oudjaarsdag

Voor heel veel wielrenners is het inmiddels een traditie rond de feestdagen, die je net als het kerstdiner en kijken van kerstfilms niet mag overslaan. Dan gaat het over de Festive 500 van Rapha natuurlijk. De uitdaging waarbij je tussen kerst en oudjaarsdag minstens 500 kilometer fietst, in zoveel delen als je wilt. 

Enkele fanatiekelingen doen dat zelfs in één lange rit, maar zo extreem hoef je het uiteraard niet te maken. Wel is het een hele mooie manier om jezelf net wat extra te motiveren om (samen met anderen) de fiets te pakken en je kilometers te maken tijdens de kerstdagen.

Meer info over de Festive 500 lees je hier. En gebruik je Strava, dan vind je deze uitdaging in december terug onder ‘Challenges’.

wielrenster in de winter

BRM Tecklenburg

Woensdag 28 december 2022

Als wielrenner moet je ooit eens in Tecklenburg zijn geweest. Als je tenminste houdt van het betere korte klimwerk, en wel eens wat anders wilt ervaren dan de heuvels van Zuid-Limburg. 

Doe je mee aan deze uitdaging van 200 kilometer, dan start je vanuit het Nederlandse Boekelo. Let er verder op dat je deze tocht in principe alleen rijdt (of met de mensen waarmee je afspreekt) en dat je de route via GPS moet volgen. 

De afstand is pittig, waarbij je ook nog flink wat hoogtemeters krijgt te verwerken. Een prachtige uitdaging natuurlijk als je ook in de winter graag je topvorm behoudt. Of daar graag naartoe werkt.

Meer info over deze tocht op 28 december lees je hier. En wil je meer weten over het Tecklenburger Land? Check dan ook dit verhaal.

Winterfiets Elfstedentocht

Zondag 15 januari 2023

Of hij doorgaat dit jaar? Uiteraard, want bij deze Elfstedentocht hoeven we niet te hopen op een hele strenge winter. 

Desondanks kan het erg koud zijn op 15 januari, wanneer je vanuit Leeuwarden de ‘tocht der tochten’ fietst. Dat maakt de prestatie alleen maar groter natuurlijk, net als de verhalen achteraf. 

Net als bij de klassieke Elfstedentocht op de schaats, bedraagt de langste versie 200 kilometer. Maar je kunt ook kiezen voor een verkorte versie van 90, 140 of 160 kilometer. 

Aanmelden en meer lezen doe je hier.

Wintereditie Hollands Venetië Tocht

Zondag 29 januari 2023

Net als de Elfstedentocht is ook de Hollands Venetië Tocht van origine een schaatstocht, die je inmiddels jaarlijks kunt fietsen. Voorheen was dat enkel in de zomer, maar sinds vorig jaar is er ook een wintereditie.

Het mooie van deze wintereditie is dat de routes door Giethoorn, de Weerribben en de Wieden ook nog eens anders zijn dan in de zomer. Waardoor je op een hele nieuwe wijze deze regio beleeft. 

De organiserende vereniging is RTV Steenwijk. Vandaar dat je bij deze tocht ook start vanuit Steenwijk. Doe je mee, dan heb je op 29 januari de keuze uit twee afstanden: 70 of 120 kilometer. 

Verder is het belangrijk om te weten dat je de routes alleen kan volgen via GPS. Inschrijven voor deze tocht doe je hier.

Foto: Unsplash en Wikimedia