Last van stinkende fietsschoenen? Zo kom je er vanaf

Last van stinkende fietsschoenen? Zo kom je er vanaf

fietsschoenen

Verspreiden jouw fietsschoenen een geur waar je niet vrolijk van wordt? Dan is het de hoogste tijd om daar wat aan te doen. En nee, nieuwe fietsschoenen kopen hoeft niet…

Schoenen kunnen na verloop van tijd vervelend gaan ruiken, en fietsschoenen niet in de laatste plaats. Zweet in combinatie met bacteriën zijn hier verantwoordelijk voor, en je fietsschoenen zijn wat dat betreft de ideale broeiplaats.  

Die zweetgeur in je fietsschoenen kun je moeilijk voorkomen, maar er is gelukkig wel wat aan te doen. Wacht er dus niet te lang mee en geef je schoenen een opfrisser.

Gebruik een schoendeo

De meest simpele oplossing is gebruikmaken van een zogenaamde deo voor je schoenen. Het enige wat je dan hoeft te doen is je schoenen inspuiten aan de binnenzijde, en ze vervolgens goed laten drogen. Zo’n deo doodt alle bacteriën, waardoor de nare geur vanzelf verdwijnt.

HG heeft bijvoorbeeld zo’n schoendeo, en dit middeltje werkt ook heel adequaat.

Stop je fietsschoenen in de vriezer 

Een andere optie is het om je schoenen een nachtje in de vriezer te stoppen. Zorg dat je schoenen goed droog zijn, en doe ze in een plastic zak voor je ze in de vriezer legt. De kou doodt de bacteriën, en daarmee verdwijnt ook de stank uit je schoenen. 

Strooi een halve eetlepel baking soda in je schoenen

De soda neutraliseert het zuur dat zorgt voor de stank. Laat de schoenen een nachtje staan en zuig de soda de andere dag uit je schoenen. Daarmee zou de geur ook verdwenen moeten zijn.

Gebruik azijn

Ook azijn neutraliseert het zweet in je fietsschoenen. Meng een paar eetlepels azijn en een paar drupjes afwasmiddel in een glas water. Doop twee doekjes in dit mengsel, wring deze uit, en stop de doeken in je schoenen. Na een nacht haal je ze er weer uit. Laat daarna je schoenen nog even luchten.

Of je meteen volledig van die nare geur af bent, is natuurlijk afhankelijk van hoe erg het was. Zijn ze eenmaal weer fris, blijf ze dan regelmatig behandelen om ze fris te houden.

Foto: Unsplash – Bron: LG