Review: Ourganixx Refreshing Sports Spray

Review: Ourganixx Refreshing Sports Spray

Na een rit gaat je fietskleding meteen in de wasmand. Maar voor je helm en je schoenen zit een wasbeurt er niet in. Juist die spullen kunnen daardoor vervelend gaan ruiken. Ourganixx heeft daar wat tegen bedacht, en dat is hun Refreshing Sports Spray. Hoe deze spray werkt en hoe het bevalt, lees je in deze review.

Dat je helm en schoenen na verloop van tijd een nare geur kunnen verspreiden, daar zal je niet van opkijken. Je zweet heel wat af namelijk als je fietst. En bacteriën doen zich vervolgens tegoed aan al dat zweet. 

Je schoenen dan toch maar in de wasmachine doen? Dat kun je proberen natuurlijk, maar heel fijn voor je wasmachine én voor je schoenen is dat niet. Je helm en fietsschoenen reinigen kan gelukkig wel. 

En hoe fijn is het als dat heel simpel kan, doormiddel van een spray? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar met Ourganixx Rrefreshing Sports Spray moet het blijkbaar lukken. 

Hoe het werkt

Zodra ik de dop verwijder van het kleine flesje, ruik ik al een frisse geur. Verantwoordelijk daarvoor zijn blijkbaar de eucalyptus, lavandin, orange, patchouli en peppermint zoals omschreven op de achterzijde. 

Maar volgens de verpakking doet het middel veel meer dan alleen maar vervelende geuren maskeren. De grote kracht zit hem in de natuurlijke bacteriën die de vervuiling ’opeten’.

Klinkt goed, want behalve dat je graag met een frisse helm en schoenen rondfietst is het nog een fijnere gedachte dat je spullen echt weer schoon zijn. 

Het gebruik van de spray is in ieder geval erg simpel. Het enige waar je op moet letten is dat je in een goed geventileerde ruimte staat, en dat je de nevel niet inademt. 

Voor al je spullen

Als wielrenner zul je de spray vooral gebruiken voor je helm en schoenen, maar het middel van Ourganixx is in principe te gebruiken voor al je (sport)spullen die je niet kunt wassen. Een sporttas bijvoorbeeld, of scheenbeschermers. 

Het effect 

Om het middel te testen spray ik zowel mijn fietsschoenen als mijn helm. Beide zijn nog redelijk nieuw, maar vooral mijn schoenen zijn een interessante testcase. Die kunnen wel een kleine opfrisser gebruiken namelijk. 

Sowieso ben ik erg benieuwd hoe lang de frisse geur aanwezig blijft, in zowel de schoenen als de helm.

Dat blijkt een behoorlijke tijd te zijn, want enkele dagen later ruik ik nog steeds een vlaag van de geur, wanneer ik mijn helm opzet. Of de microbacteriën hun werk hebben gedaan kan ik uiteraard niet testen, maar het geeft in ieder geval een fris gevoel. 

Zoals al aangegeven zijn mijn schoenen een nog betere testcase. Ook die ruiken nog heel lichtjes naar het middel, enkele dagen later. En de muffe geur is helemaal verdwenen.

De spray lijkt dus te doen wat Ourganixx belooft, zonder een hele sterke geur af te geven.

Conclusie

Je helm écht goed schoonmaken is een bewerkelijk klusje. Grote kans dat je er daardoor net als ik slechts sporadisch tijd aan besteedt, op de momenten dat het echt weer nodig is. Of eigenlijk al te laat is.

Wat dat betreft is het een uitkomst als je een spray hebt, die al het werk doet. 

Voor je schoenen is het zelfs meer dan alleen gemak. Daar heb je weinig andere opties om de binnenzijde weer schoon te krijgen.

De spray heeft mij dus wel overtuigd van zijn nut. Daarnaast is het fijn dat de spray niet overdreven sterk ruikt, maar na een tijdje nog slechts subtiel aanwezig is. Alsof je aan de schone was ruikt.

Dat deze spray het milieu ook niet zwaar belast, of gebruikt maakt van sterke chemische middelen, is uiteraard ook een plus.

Hoe lang je met het flesje van 100 milliliter doet hangt uiteraard af van hoe veelvuldig je het gebruikt. Maar dat zal normaal gesproken een aardig tijdje zijn, vermoed ik zo. 

Het advies is in ieder geval om je spullen met regelmaat te sprayen, om de slechte bacteriën geen kans te geven.

Mocht je het de spray van Ourganixx zelf willen proberen, dan is deze onder meer hier verkrijgbaar.

Foto: In de Kopgroep

Deze review bevat een affiliate link. Wanneer je iets koopt via deze link dan betaal je niks extra, maar je steunt In de Kopgroep er wel mee.