Review: Siroko SRX Pro World Series bibshort

Review: Siroko SRX Pro World Series bibshort

De SRX Pro World Series bibshort is een premium fietsbroek van Siroko. Een broek voor zeer lange dagen in het zadel, aldus het Spaanse merk. Hoe goed deze fietsbroek bevalt, lees je in deze review.

In een eerdere review kon je al lezen dat de SRX Pro jersey van Siroko goed beviel. Maar bij een shirt hoort ook een bibshort natuurlijk. Daarom is het nu de hoogste tijd voor een test van de premium bibshort van Siroko.

De SRX Pro World Series bibshort is een fietsbroek met een comfortabele Strato++ zeem, lasergesneden pijpen en de nodige compressie. Een fietsbroek die gemaakt is voor lange ritten, als we Siroko mogen geloven. 

Dat test ik uiteraard, onder meer tijdens een rit van 200 kilometer. En de broek zit ook aan het einde van deze tocht nog prima. Qua afstand vind ik het wel welletjes, maar dat ligt zeker niet aan de bibshort.

Vooral de Strato++ zeem doet uitstekend z’n werk, concludeer ik als ik afstap. Geen toeval, want het is ook de meest comfortabele zeem van Siroko. Maar ook de goede pasvorm en comfortabele compressie van de broek bevallen me goed. 

Pasvorm

Wat valt er verder te zeggen over de pasvorm? De bibshort zit als gegoten, op ieder punt. Nergens knelt de fietsbroek, mede dankzij de zeer flexibele bretels. Maar hij zit ook niet te los.

De lengte van de broekspijpen is behoorlijk standaard, en misschien zelfs wel aan de lange kant als je zelf niet zo lang bent. 

Zelf heb ik erg lange benen en hou ik van broekspijpen die net boven de knie ophouden. Om die reden hadden de pijpen nog heel iets langer gemogen. Maar dat is een detail.

Lasergesneden pijpen

De mooiste eigenschap van deze broek vind ik de lasergesneden pijpen. De stof van de pijpen is daardoor zeer dun, en er zijn geen extra naden aanwezig aan de onderzijde. Grippers zijn er uiteraard wel, en die houden de broek goed op hun plek. 

Subtiel beeldmerk

Als je niet houdt van opzichtige logo’s, dan zul je deze Siroko bibshort waarschijnlijk ook waarderen. Alleen op de zijkant lees je in kleine witte letters namelijk SRX. Op de andere zijde is verder alleen het Siroko beeldmerk zichtbaar, op een hele subtiele manier. Zwart op zwart namelijk, met een subtiel glanseffect. 

Eindoordeel

Nadat ik de fietsbroek van Siroko een aantal keren heb getest, kom ik tot de conclusie dat het misschien wel de beste fietsbroek is die ik ooit heb gedragen. Niet gek voor een broek die vaak voor een actieprijs van rond de honderd euro wordt aangeboden. 

De zeem is compact en comfortabel, de broek blijft goed op zijn plek zitten en de compressie is precies goed. Qua ontwerp kun je zeggen dat eenvoud siert. Alleen op de zijkanten is subtiel een merkje en beeldmerk zichtbaar.

Samengevat is dit mijn oordeel over de SRX Pro World Series bibshort:

Pluspunten

  • Zeer comfortabel, ook tijdens lange ritten.
  • Uitstekende zeem.
  • Lasergesneden pijpen verhogen het comfort, oogt fraai.
  • Subtiel design (merkjes nauwelijks zichtbaar).

Minpunten

  • Vooralsnog geen minpunten ontdekt.

De SRX Pro World Series bibshort is er voor zowel mannen en vrouwen. Het herenmodel van deze test vind je hier.

Foto’s: Siroko