Review: Siroko SRX Pro Tirreno premium wielershirt

Review: Siroko SRX Pro Tirreno premium wielershirt

Siroko SRX Pro Tirreno shirt

De SRX Pro Tirreno jersey is een premium wielershirt van Siroko. Hoe het shirt in de praktijk bevalt lees je in deze review.

De zomerkleding mag inmiddels de kast weer uit nu de temperaturen stijgen. En een licht en goed ademend fietsshirt hoort daar uiteraard bij.

De Siroko SRX Pro Tirreno jersey valt helemaal in die categorie. Het is een lichtgewicht shirt met een uitstekend ademend vermogen en gemaakt van sneldrogende materialen, als we Siroko mogen geloven. De stof beschermt je bovendien tegen ultraviolette straling. Handig nu de zon weer uitbundig schijnt. 

Met een strakke pasvorm en aero mouwen is het bovendien een goed shirt om in te racen. Een kraag ontbreekt ook, wat zorgt voor nog meer verkoeling en voor minder weerstand.

Voor dit shirt van Siroko geldt verder vooral dat ‘eenvoud siert’. Behalve een zeer subtiel logo op de borst en een piepklein merkje en een paar reflecterende stippen op de achterkant is het shirt monotoon blauw. 

Een schot in de roos als je een fietsshirt zoekt zonder tierlantijnen, maar met een premium look. Mits het shirt ook voldoet in de praktijk uiteraard.

Comfort

Wat onmiddellijk opvalt bij het passen is de hoge elasticiteit van het shirt. Dat voelt erg comfortabel en voorkomt dat het shirt gaat trekken. 

Het shirt heeft ook een hele riante lengte: wat langer dan ik van veel shirts gewend ben. Het had naar mijn smaak wel ietsje korter gemogen, vooral aan de achterzijde. Maar echt storend is het ook weer niet.

Siroko SRX Pro Tirreno shirt
De achterzijde van het Siroko SRX Pro shirt.

Wat ook opvalt is dat het shirt gemaakt is van twee verschillende stoffen. De voorzijde en de mouwen zijn het meest elastisch, en de achterzijde en de zijkanten zijn gemaakt van een geperforeerde stof. Dat laatste zorgt ongetwijfeld voor extra verkoeling.

Aan de onderzijde van het shirt zit een gripper, om te voorkomen dat het shirt gaat optrekken. Die gripper zit gek genoeg alleen aan de achterzijde. Geen probleem gelukkig, het shirt blijft tijdens het fietsen goed op zijn plek zitten.

Verdere verrassingen zijn er niet: het shirt heeft 3 klassieke achterzakken, en een volledige rits aan de voorzijde. 

Siroko SRX Pro Tirreno details
Het logo op de voorzijde (links), de gripper aan de binnenkant (midden) en enkele details op de achterzijde (rechts).

Conclusie

Is het een shirt dat ik graag draag? Zeker, want het voelt erg comfortabel. De dunne stoffen en het ontbreken van een kraag zijn bovendien erg fijn op warmere dagen. Het shirt is zeer elastisch, zonder dat de zakken gaan doorhangen. 

Alleen wanneer ik flink aanzet en ga staan (tijdens een klimmetje bijvoorbeeld), dan voel ik de inhoud van mijn achterzakken wat op en neer bewegen. Het enige nadeel van de zeer elastische stof.

Dat het shirt ietsje korter had gemogen – voorral aan de achterzijde – is mijn persoonlijke voorkeur. 

Het shirt uitwassen doe je op maximaal dertig graden en het kan (uiteraard) niet in de droger. Ook in dat opzicht dus geen verrassingen. 

Momenteel reken je 81 euro af voor de SRX Pro Tirreno. Geen gekke prijs voor een shirt dat zo premium voelt. En je kan geluk hebben, want Siroko strooit vaak met aanbiedingen. Waardoor je soms nog minder betaalt dan deze actieprijs.

Samengevat zijn dit mijn plus- en minpunten van de Siroko SRX Pro Tirreno jersey:

Pluspunten:

  • Hoog comfort dankzij de flexibele stof.
  • Veel verkoeling door ontbreken kraag en dunne stoffen.
  • Door de riante lengte kun je goed bij je achterzakken.
  • Prijs-kwaliteit lijkt prima.
  • De racefit pasvorm voelt zeer aerodynamisch.
  • De stof beschermt goed tegen de zon (UPF 50).

Minpunten: 

  • Spullen in je achterzakken kunnen wat op en neer bewegen als je flink op de pedalen gaat staan, door de zeer elastische stof. 
  • Naar mijn persoonlijke smaak had het shirt iets korter gemogen.

Het Siroko SRX Pro shirt is er in diverse kleuren en ook verkrijgbaar voor dames. Het besproken blauwe Tirreno shirt voor heren vind je hier

Benieuwd naar meer reviews van dit merk? In dit artikel lees je hoe een lange fietsbroek van Siroko beviel.

Foto’s: Siroko en In de Kopgroep