Review: Siroko Black Sea Lange Fietsbroek

Review: Siroko Black Sea Lange Fietsbroek

Siroko Black Sea Lange Fietsbroek

Een lange fietsbroek voor nog geen zeventig euro. Een mooie deal van Siroko. Maar hoe is de kwaliteit? In de Kopgroep testte de Black Sea Lange Fietsbroek voor mannen, en de bevindingen lees je in deze review.

Wie al wat vaker in de webshop van Siroko heeft geneusd, zal het niet meer verbazen. Alle kleding is er behoorlijk scherp geprijsd, en – zo lijkt het tenminste – altijd afgeprijsd. 

Zo ook de Siroko Black Sea Lange Fietsbroek. Die kost momenteel slechts 69 euro. De uitstraling van de broek is verder behoorlijk high end. Matcht de kwaliteit met de uitstraling? De hoogste tijd voor een test!

Helaas is het inmiddels weer tijd voor lange fietsbroeken. Of beenstukken natuurlijk, maar een iets warmere, lange fietsbroek is al snel van meerwaarde als de temperatuur verder daalt. De Siroko Black Sea lijkt wat dat betreft perfect voor dit seizoen.

Siroko Black Sea Lange Fietsbroek

Ideaal voor tochten tot drie uur

De Siroko Black Sea Lange Fietsbroek heeft een zeem van het type Strato. Deze zeem heeft een hoge dichtheid, en is volgens Siroko ideaal voor tochten tot drie uur. De stof van de broek is van polyester, nylon en elastaan. Verder heeft de lange fietsbroek heeft een geborstelde binnenzijde, voor extra comfort en isolatie.

Naast Strato heeft Siroko ook twee andere typen zemen, met nog meer comfort: Strato+ (comfortabel bij ritten tot 10 uur) en Strato++ (comfortabel bij ritten tot 12 uur).

Koud wassen

De Black Sea Lange Fietsbroek dien je volgens het label koud te wassen middels een handwas(programma). Op hoeveel graden dat is, wordt niet vermeld. 

Navraag leert mij echter dat je de broek op maximaal dertig graden kunt wassen. Maar nog koeler wassen kan geen kwaad, en zou wel eens kunnen bijdragen aan een beter behoud van de technische eigenschappen van de stof. (Aldus Siroko.)

Eerste indruk

Siroko Black Sea Lange Fietsbroek

Een fietsbroek kun je pas echt goed testen als je fietst, maar al tijdens het passen doe ik enkele ontdekkingen. De fietsbroek sluit goed aan, en de stof voelt comfortabel. 

Het enige kritieke punt is de lengte. Ik ben 1.91 meter lang, en dat is in dit geval geen voordeel. De bretels zitten daardoor een tikje strak, en ook de beenlengte is wat aan de krappe kant.

Deze Black Sea Lange Fietsbroek had voor mij dus wat langer mogen zijn. Met lange fietssokken aan is een deel van het probleem echter op te lossen.

Wat ook opvalt is dat de stof van de bretels aan de bovenzijde behoorlijk dun is. Volgens Siroko zorgt dat voor extra comfort, maar het zorgt er bij mij ook voor dat de bretels nooit direct plat op mijn schouders liggen.

De broek is aan één zijde voorzien van het logo (de letters Siroko), en op kuithoogte zitten twee reflecterende stukken. Qua design lekker eenvoudig dus. Ook qua kleur houdt Siroko het simpel: zwart is de enige optie. 

Op de fiets

De hoogste tijd om de Siroko Black Sea Lange Fietsbroek op de fiets te testen. Dat doe ik in meerdere ritten van gemiddeld twee uur. 

Onderweg ben ik eigenlijk verrast over hoe goed de fietsbroek zit. De zeem is stevig maar comfortabel. Op de fiets – in een gebogen houding – merk ik er ook veel minder van de wat korte bretels. Slechts heel af en toe heb ik het idee dat de fietsbroek daarom wat trekt. 

Van de hoge compressie waarvan sprake zou zijn bij deze fietsbroek, merk ik eerlijk gezegd niet zoveel. De broek sluit gewoon heel goed aan. 

De keren dat ik de lange fietsbroek test is het minimaal acht en maximaal veertien graden. Een perfecte temperatuur voor deze broek, want geen enkele keer heb ik het te warm of te koud.

Conclusie

Tijd voor het oordeel. Is de Siroko Black Sea Lange Fietsbroek een aanrader? Ik denk persoonlijk van wel, zeker als je een lange fietsbroek zoekt voor een hele scherpe prijs. Maar het hangt wel af van je lengte. Ben je wat langer dan de gemiddelde Nederlander, dan zal de lengte van deze fietsbroek je waarschijnlijk tegenvallen.  

Pluspunten:

  • Scherpe prijs.
  • Comfortabele, zachte stof.
  • Reflecterende elementen op kuithoogte.

Minpunten: 

  • De broek valt kort uit.
  • De broek dien je het liefst zo koud mogelijk te wassen.
  • De bretels zijn bovenaan erg dun.

Wil je deze Siroko Black Sea Lange fietsbroek voor mannen zelf proberen, dan is deze hier onder meer verkrijgbaar.

Foto’s: Siroko.

Dit artikel bevat een affiliate-link. Koop je iets via deze link dan betaal je niks extra, maar je steunt In de Kopgroep er wel mee. Zie je geen link? Zet dan even je ad-blocker uit en refresh de pagina.