Review: Le Coffee Ride Ultra Bib Short

Review: Le Coffee Ride Ultra Bib Short

Le Coffee Ride Ultra Bib Short

De fietskleding van Le Coffee Ride oogt zeker weten stijlvol. Maar hoe bevalt de Ultra Bib Short van het Belgische café op de fiets? Je leest het in deze review.

Le Coffee Ride heeft zijn roots in de Belgische Ardennen. In Stavelot om precies te zijn, want daar is sinds enkele jaren het wielercafé gevestigd. 

Als je een weekendje in de Ardennen in gedachten hebt, dan zou Le Coffee Ride zelfs je uitvalsbasis kunnen zijn, want slaapaccommodaties zijn er ook. En uiteraard kun je er ook terecht voor de kleding van het merk.

In deze review lees je mijn ervaring met de Ultra Bib Short. Een fietsbroek gemaakt van lycra met semi-compressie, wat volgens Le Coffee Ride zorgt voor extra ondersteuning en een beter herstel.

Model en ontwerp

Wat meteen opvalt aan de Ultra Bib Short van Le Coffee Ride is dat hij net wat langer valt dan de gemiddelde fietsbroek. Het ziet er in mijn ogen erg stijlvol uit, maar uiteraard is dat smaak.

Niet alleen de lengte van de broek is riant, ook de brede grippers zijn dat. Die doen erg goed hun werk, waardoor de broek niet optrekt.

Le Coffee Ride Ultra Bib Short

Wat verder opvalt is het logo van Le Coffee Ride, aan beide zijden van de broek, in het wit.

Kijk je wat beter naar de stof, dan valt meteen de kruislings geweven structuur op. Een mooi subtiel detail en het geeft de broek nog wat meer een hoogwaardig gevoel.

Kies je voor de zwarte bib, dan is de gehele broek trouwens zwart. Ook de bretels dus, en zelfs de zeem. 

Bretels

Vaak zijn de bretels van een fietsbroek gemaakt van mesh, maar bij de Ultra Bib Short van Le Coffee Ride zijn dat twee elastische banden. Die voelen desondanks wel heel comfortabel aan. Mede door hun soepelheid en hun riante breedte.

Sommige delen rondom de bretels zijn trouwens wel van mesh, waardoor je op die plekken wel van wat extra ademend vermogen profiteert.

Zeem

De Ultra Bib Short maakt al langere tijd deel uit van de collectie van Le Coffee Ride, maar de huidige broek heeft wel wat kleine veranderingen ondergaan, aldus Le Coffee Ride.

De meest belangrijke is dat men voor een andere zeem heeft gekozen. En met deze nieuwe zeem zou je nog meer uren achtereen comfortabel kunnen fietsen.

Dat het comfort hoog is tijdens een lange tocht, merk ik ook zelf tijdens een rit van zo’n vijf uur. Als ik na mijn rit afstap, dan heb ik het gevoel dat ik nog uren door had kunnen fietsen zonder irritatie of pijntjes.

Het formaat van de zeem is ook prima. Wel zie ik dat deze in de breedte net wat smaller valt dan bij sommige andere fietsbroeken. 

In mijn ogen is dat helemaal perfect. Een te grote zeem is namelijk juist irritant, en geeft je het gevoel dat je op een kussen zit.

Le Coffee Ride Ultra Bib Short

Compressie

Niet alleen de zeem voldoet, over de hele fietsbroek van Le Coffee Ride ben ik erg tevreden na een aantal ritjes. 

Wanneer je de broek aantrekt, dan is de compressie voelbaar en toch knelt de broek niet als je hem draagt. Ook de grippers zijn door hun breedte erg comfortabel. Ze doen zoals gezegd hun werk maar ik voel ze nauwelijks.

Al met al behoort deze fietsbroek zeker tot de betere fietsbroeken die ik tot nu toe heb gedragen. En de kans is groot dus dat het niet bij deze ene Ultra Bib Short blijft. 

Hoe zit het met de prijs? Voor de kleding van Le Coffee Ride betaal je net wat minder dan bij veel andere A-merken. Deze Ultra Bib Short kost bijvoorbeeld 130 euro. En voor veel jerseys betaal je nog geen 100 euro. Best interessant dus.

De bib shorts worden in Spanje gemaakt, en zijn verkrijgbaar in de maten XS tot XXL. De kleuren waaruit je kunt kiezen zijn zwart, khaki en grijs. 

De maatvoering is vergelijkbaar met de meeste andere merken. Waarschijnlijk voldoet je vertrouwde maat dus.

Pluspunten:

  • Stijlvolle look.
  • Brede grippers.
  • Zeer comfortabele fit
  • Goede ondersteuning
  • Langer model, een voordeel als je zelf wat langer bent.

Minpunten:

Echte minpunten waren er eigenlijk niet te ontdekken. Let er wel even op dat de zeem wat smaller kan uitvallen dan je misschien gewend bent.

Women Ultra Bib Short

Le Coffee Ride Ultra Bib Short

De Ultra Bib Short van Le Coffee Ride is er uiteraard ook voor vrouwen. Dit model valt wel een stuk korter, en de zeem is uiteraard gevormd naar de vrouwelijke anatomie. De Women Ultra Bib Short is er in twee kleuren: zwart en khaki. De prijs is net als voor het herenmodel 130 euro.

Toevallig ook benieuwd hoe de Aero Jersey van Le Coffee Ride beviel? Check dan ook deze review.

Update na 9 maanden

De eerste indruk was zeer goed, en ook na negen maanden stelt de bib short van Le Coffee Ride niet teleur. Op één esthetisch puntje na dan. De witte letters aan de zijkanten laten (deels) los. Dat is jammer, want aan de broek zelf mankeert nog helemaal niks.

(Een tweede exemplaar van ongeveer een half jaar oud heeft dat probleem vooralsnog niet.)

Foto’s: Le Coffee Ride