Review: Le Coffee Ride Aero Jersey

Review: Le Coffee Ride Aero Jersey

Aero Jersey Le Coffee Ride

Onlangs kon je al een review lezen van de Ultra Bib Short van Le Coffee Ride. Die fietsbroek beviel heel goed. Of dat ook voor de Aero Jersey geldt lees je in dit artikel.

Le Coffee Ride bestaat inmiddels enkele jaren, maar voor veel wielrenners is het nog een onbekend merk. Interessant dus om deze fietskleding eens te testen.

Wat je sowieso over Le Coffee Ride moet weten, is dat het niet alleen een fietskledingmerk is, maar ook een café met accommodatie in de Belgische Ardennen. Je kan eventueel dus ook een weekendje Ardennen doen, en verblijven bij Le Coffee Ride.

Eenvoud siert

De uitdrukking ‘eenvoud siert’ is zeker van toepassing op de kleding van Le Coffee Ride. Alles oogt strak en stijlvol, en de kleding is voorzien van mooie details.  

Dat de Ultra Bib Short van Le Coffee Ride erg goed beviel tijdens een eerste test, kun je hier teruglezen. Natuurlijk is je outfit niet compleet zonder een shirt, en vandaar deze review van de Aero Jersey.

Aero Jersey Le Coffee Ride

Aero

De naam verraadt al dat het gaat om een shirt met een strakke pasvorm, waarbij alles in het teken staat van snelheid. De wat langere mouwtjes zijn daar het bewijs van, maar ook de kort gesneden voorzijde van de jersey. 

Op de voorzijde is op borsthoogte het logo van Le Coffee Ride zichtbaar, en achterop de tekst #ridingtothecafe. Mooi detail is daarnaast het koffiekopjesmotief op de het middelste achtervakje.  

De Ultra Jersey is sowieso van de mooie details, ook als het om functionaliteit gaat. Op de achterzijde is er een extra vakje met rits bijvoorbeeld. Handig voor wat kleins zoals je sleutels of een pasje. 

Maar ook het extra stukje stof aan de onder- en bovenzijde, waardoor je geen last hebt van de scherpe uiteinden van je rits, is zo’n fraai detail.

Grippers

Is er dan aan alles gedacht bij dit shirt? Je zou zeggen van wel, maar toch ontbreekt het aan één ding. Het shirt heeft namelijk geen grippers aan de onderzijde. Deze Aero Jersey heeft dus telkens de neiging om iets omhoog te schuiven, en doet dat vooral aan de achterzijde. 

Gelukkig merk je daar op de fiets vrij weinig van, en het helpt als je je zakken wat gevuld hebt. Maar het is wel opmerkelijk dat deze functionaliteit is weggelaten. 

Mocht je daar niet zo van gecharmeerd zijn, let dan goed op. Le Coffee Ride heeft namelijk ook jerseys mét grippers. Check dus goed de beschrijving, als je een jersey wilt bestellen.

Aero Jersey Le Coffee Ride

Kort

Twee andere opvallende kenmerken zijn de al eerder genoemde langere mouwen en de korte voorzijde van het shirt. Die wat langere mouwen – die haast je volledige bovenarm bedekken – zijn erg fraai en stijlvol. Als je er van houdt natuurlijk.

De korte voorzijde verdient ook een speciale vermelding, want die is echt kort. Geen probleem uiteraard wanneer je op de fiets zit, en als het goed is ook niet als je rechtop staat. In mijn geval sluit het shirt nog net aan op de broek. Maar ik ben dan ook vrij lang (1.190), terwijl ik een jersey in maat m draag.

Al met al kan ik de aero look van deze Ultra Jersey zeker waarderen, net als de eenvoud van het ontwerp. Het shirt sluit overal goed aan, maar trekt niet dankzij de elastische stof. 

Die stof voelt verder glad en stevig aan, wat het meteen ook een premium uitstraling geeft.

Het enige minpuntje is zoals al gezegd het ontbreken van de grippers. 

Het shirt is voor honderd procent gemaakt van polyester, weegt 153 gram in maat m, en is geproduceerd in Spanje.

Deze jersey van Le Coffee Ride valt verder normaal uit, waardoor je het shirt waarschijnlijk het beste in je gebruikelijke maat kunt bestellen. De Aero Jersey is er trouwens voor heren en dames en kost 105 euro.

Aero Jersey Le Coffee Ride

Pluspunten:

  • Aerodynamische pasvorm
  • Handig zakje met rits
  • Mooie details
  • Premium look

Minpunt:

  • De grippers ontbreken, waardoor het shirt soms de neiging heeft om iets omhoog te kruipen.

Foto’s: Le Coffee Ride