Doe zaterdag mee aan de Rapha Women’s 100

Doe zaterdag mee aan de Rapha Women’s 100

Duizenden wielrensters over de hele wereld rijden aanstaande zaterdag weer de Rapha Women’s 100. Ook jij kunt daaraan deelnemen, vanuit Amsterdam en Eindhoven. Het doel? Jezelf uitdagen 100 kilometer te fietsen in groepsverband en om dat samen op een geweldige manier te beleven.

De Women’s 100 is bedoelt voor iedereen, ongeacht je ervaring of niveau. Het initiatief dat vijf jaar geleden begon, groeit ieder jaar, en in 2019 hoopt Rapha op de grootste opkomst ooit. In steden over de hele wereld zijn daarom ritten gepland.

Rapha’s gedachte achter de Women’s 100, is om vrouwen overal ter wereld te verenigen en te inspireren om te gaan fietsen.

Heb je nog nooit honderd kilometer gereden? Dan is dat geen enkel probleem. In beide startplaatsen zullen de deelnemers vertrekken in groepen van verschillende niveaus. Dat zorgt ervoor dat je in je eigen tempo gezamenlijk de uitdaging kunt volbrengen. 

Natuurlijk kun je zaterdag samen met vriendinnen ook zelf een rit plannen van honderd kilometer. Deel je ronde dan op social media met de hashtag #Womens100.

De Women’s 100 startplaatsen

In Nederland kun je starten vanuit Amsterdam en Eindhoven, In België vanuit Brussel en Gent. Je kunt je hier gratis aanmelden voor een van de events. Behoor je bij de eerste honderdvijftig deelneemsters, dan start je in groepjes van vijftien. Is het aantal van honderdvijftig al bereikt, dan krijg je de gps-gegevens zodat je op eigen gelegenheid de route kunt rijden.

Speciale Rapha collectie

Ter ere van het evenement brengt Rapha een speciale Women’s 100 collectie uit. Deel jij de komende tijd je mooiste herinnering van de Women’s 100 op Instagram of Twitter, en vul je een enquête in op de website van Rapha, dan maak je kans op een cool wielershirt uit deze collectie.

De Women’s 100 collectie. (Foto: Rapha)

Enkele tips om de Women’s 100 te volbrengen

Honderd kilometer is voor iedere wielrenner een flinke afstand. Gelukkig fiets je zo’n tocht een stuk gemakkelijker wanneer je dat samen doet. De truc is vooral om bij een groep aan te sluiten waar je qua tempo goed in mee kunt.

Check van te voren je fiets en de weersomstandigheden, zodat je tijdens de rit niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Tijdens de rit is het zaak om goed te blijven drinken en eten. Neem een regenjasje mee als er kans is op een bui. En vergeet niet om een binnenbandje, een pomp en bandenlichters mee te nemen, want lekrijden kan altijd.

Meer lezen over de Rapha Women’s 100 en je aanmelden doe je hier.

Foto bij intro: Karel Uyttendaele

Join the discussion