Rapha en Lachlan Morton lanceren bijzondere collectie

Rapha en Lachlan Morton lanceren bijzondere collectie

Rapha Seeing Sound collectie

De nieuwste collectie van Rapha is een bijzondere samenwerking met WorldTour-renner Lachlan Morton. De collectie heet Seeing Sound, en de playlist van de Australiër was de inspiratiebron voor het ontwerp. 

Als je het wielrennen op de voet volgt, dan behoeft Lachlan Morton waarschijnlijk geen introductie meer. De renner van EF Education-EasyPost rijdt al jaren rond in de WorldTour, maar is de laatste jaren vooral bekend geworden dankzij zijn avonturen in ultra-endurance races.

Zo reed hij het afgelopen jaar onder andere een alternatieve Tour de France. In zijn eentje, en zonder de assistentie van zijn team. 

Motivatie

Geen uitdaging lijkt Morton te groot. Toch was de Australiër waarschijnlijk minder ver gekomen zonder zijn favoriete muziek. Niet zo gek dus dat je de renner regelmatig kunt spotten met oortjes in. Op de moeilijkste momenten maakte zijn playlist namelijk het verschil. 

De nieuwe collectie is niet alleen geïnspireerd op de muzieksmaak van Morton, de lijn bestaat ook nog eens uit items die de renner zelf het liefst draagt op de fiets. De collectie bevat daardoor ondermeer een cargo bib short, een long sleeve trainingsshirt, een casual t-shirt en een cap. 

Seeing Sound cargo bibshort
Rapha Seeing Sound collectie
Rapha Seeing Sound collectie

SuperSix Evo

Een van de meest bijzondere items in de collectie is echter de Seeing Sound Cannondale SuperSix Evo frameset. Uiteraard matcht dit frame volledig met de prints van de kleding. Als je dit ontwerp wel ziet zitten, dan moet je trouwens niet te lang wachten. Slechts 100 exemplaren zijn er gemaakt van het frame.

Seeing Sound SuperSix Evo

De volledige collectie bekijk je natuurlijk op de site van Rapha. En daar vind je ook een interessant interview met de Australiër. Het gesprek gaat vooral over muziek, en als extra bonus zie je daar ook nog eens de playlist van Morton.

Foto’s: Rapha