De Rapha Outskirts Collectie: geïnspireerd op Vietnam

De Rapha Outskirts Collectie: geïnspireerd op Vietnam

Kledingmerk Rapha heeft een nieuwe kledinglijn gelanceerd, en wel een hele bijzondere. Het is de Outskirts Collectie, en bij insiders gaat er dan meteen een belletje rinkelen. Outskirts… Inderdaad, van de gelijknamige Outskirts films, waarin de broers Morton indrukwekkende roadtrips maken.

Voor het vierde deel van de serie zochten Lachlan Morton (van EF Education First) en zijn broer Angus wederom het avontuur op. Deze keer tijdens een fietstrip dwars door Vietnam – van Hanoi naar Ho Chi Minh. 

Wie de Outskirts serie kent, weet dat de broers voor hun roadtrips graag de gebaande paden verlaten voor de onherbergzame uithoeken van deze aarde. Een beschrijving die Vietnam prima past. Want met 33 graden en een hoge luchtvochtigheid is de trip naar Ho Chi Min zeker geen gemakkelijk toerritje. Met een infrastructuur bestaande uit gravelpaden en snelwegen, waar het wemelt van de brommers en scooters.

Relaxte fietskleding voor avonturiers

Op de docu is het nog even wachten, maar Rapha heeft dus al wel een collectie uitgebracht, geïnspireerd op het avontuur in Vietnam.

Het resultaat is een kledinglijn die specifiek is ontworpen voor meerdaagse fietstrips in hete en vochtige omstandigheden. Een lijn die zich kenmerkt door typisch Vietnamese motieven en details en een comfortabele, casual uitvoering. Met stoffen die goed ademen en met een relaxte pasvorm. 

Lachlan Morton zelf tekent mede voor de stijl van de collectie. Het levert een frisse en originele kledinglijn op, eentje voor echte avonturiers, die allesbehalve saai oogt. En waarmee je ook naast de fiets prima uit de voeten kan. 

Hoe de trip verliep, daarvan krijg je middels bijgaande trailer al een kleine impressie. En die trailer belooft veel goeds voor de film. De collectie zelf kun je nu in detail op de Rapha site bekijken.

Foto’s: Rapha, Max Pixel

Join the discussion