Rij een toertocht met deze 5 wielergrootheden

Rij een toertocht met deze 5 wielergrootheden

Twee wielrenners op een bospad.

Het voorjaar lonkt. Tijd dus om nieuwe fietsplannen te smeden. Wat staat er al op jouw agenda?

Om je een klein beetje op weg te helpen, geven we een overzicht van vijf mooie toerritten in het voorjaar. Het leuke van deze tochten? Je rijdt ze samen met een wielergrootheid!

Joop Zoetemelk Classic

Deze ‘Hollandse Primavera’ gaat dwars door het veenweidegebied van het Groene Hart, langs vaarten en door polders. Over fietspaden waar Joop als junior bij wielervereniging Swift al trainde.

De voormalige wereldkampioen en Tourwinnaar geeft zelf het startschot voor de tocht, die start in Leiden. Er is een maximum van 5500 deelnemers en je kunt je van te voren inschrijven.

Joop Zoetemelk Classic
Datum: zaterdag 23 maart 2019
Start: Leiden
Afstanden: 50, 75, 100 en 150 km

Mathieu Hermans Klassieker

In deze toerrit rij je veelal stroomopwaarts langs de oevers van de Maas, over wegen waar Hermans de basis legde voor zijn vele overwinningen in de Tour en de Vuelta. Je kunt de route op eigen gelegenheid rijden, of deelnemen aan de groepsrit van 90 km samen met Mathieu Hermans en vele (wieler)prominenten. 

Met je deelname steun je automatisch Stichting Gijsje Eigenwijsje. Deze stichting zet zich in om een weekje weg voor ongeneselijk zieke kinderen en hun gezin te organiseren.

Mathieu Hermans Klassieker
Datum: zondag 7 april 2019
Start: Dongen
Afstanden: 49, 90 en 138 km.

Steven Rooks Challenge

Dit eerbetoon aan bergkoning Steven Rooks voert je door een prachtig deel van Zuid-Limburg. De tocht start in Valkenburg en kent maar liefst 1700 of 2500 hoogtemeters, afhankelijk van de gekozen afstand. Onderweg zul je vele klimmetjes trotseren die je kent van de Amstel Gold Race. Het startschot word gegeven door de voormalige Amstel-winnaar zelf.

Steven Rooks Challenge
Datum: zondag 28 april 2019
Start: Valkenburg
Afstanden: 110 en 150 km

Servais Knaven Classic

De ploegleider van Team Sky en oud-winnaar van Parijs-Roubaix sloot zijn carrière af in Etten-Leur. Als eerbetoon besloot de organisatie van de profronde van Etten-Leur deze toertocht te organiseren. Servais op zijn beurt heeft aandachtig meegekeken naar de routes. Goed om te weten: je kunt op twee verschillende locaties starten, namelijk in Etten-Leur én in Breda. 

Servais Knaven Classic
Datum: zondag 5 mei 2019
Start: Etten-Leur en Breda
Afstanden: 67, 100 en 140 km

Marianne Vos Wielerfestival

Tijdens dit wielerfestival toer je door de regio waar Marianne Vos ooit haar eerste rondjes fietste. Na afloop kun je genieten van een hapje en drankje op het gezellige festivalterrein. De tocht is voor vrouwen én mannen (in tegenstelling tot vroeger), en ook sporters met een beperking zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen.

Marianne Vos Toertocht
Datum: zaterdag 11 mei 2019
Start: Wijk en Aalburg
Afstanden: 60, 100 en 150 km


Ben je nieuwsgierig geworden welke toerritten nog meer op de agenda staan? Neem dan een kijkje op de site van de NTFU, waar je een complete kalender aantreft voor het komende seizoen, inclusief bovenstaande tochten. Bovendien kun je je via de site direct aanmelden voor de tocht van je keuze. De hoogste tijd om plannen te maken dus!

Foto: Pixabay

Join the discussion