Met deze 7 graveltochten begin je 2020 goed

Met deze 7 graveltochten begin je 2020 goed

Pak je agenda er maar bij, want het gravel-seizoen staat weer op het punt van beginnen. Natuurlijk kun je er zelf op uit trekken met de gravelbike, maar het is nog veel leuker om samen op pad te gaan. Waar je moet zijn en wat deze 7 gravel rides zo bijzonder maakt, lees je in dit overzicht.

Strade Bianche ’t Gooi 2.0

Zaterdag 8 februari 2020
Start: Soest
Afstanden: 45, 80 km

Bijzonder aan deze graveltocht: Maar liefst 80 procent van de route is onverhard. Waarbij je nagenoeg helemaal door de Gooise natuur fietst, over heidevelden en langs het Gooimeer.

Goed om te weten: Er is na afloop een fietswasstraat om de Gooise modder van je fiets te wassen. Inschrijven voor deze toertocht kan alleen vooraf.

Meer informatie vind je hier.

Fibberwaarie Gravelride 2020

Zondag 16 februari 2020
Start: Schaijk
Afstand: 95 km

Bijzonder aan deze graveltocht: Deze eerste editie geeft je de unieke kans om het Natuurgebied Maashorst te ontdekken. Een bijna aaneengesloten landschapspark dat zich uitstrekt over 2400 hectare.

Goed om te weten: De route is alleen te volgen via GPS, welke je 2 dagen van te voren ontvangt van de organisatie.

Meer informatie vind je hier.

Strade Bianche Noord-Holland

Zondag 8 maart 2020
Start: Hoorn
Afstand: 110 km

Bijzonder aan deze graveltocht: Onderdeel van de route is het Blôte Bienepad, het schelpenpad bij Aartswoud. Een favoriet van Niki Terpstra, Laurens ten Dam en Jetse Bol.

Goed om te weten: De route is ook geschikt voor racefietsen met minimaal 25 mm banden. De route bevat circa 20 onverharde stroken.

Meer informatie vind je hier.

Het uitzicht vanaf het Blôte Bienepad.

Backroads

Zaterdag 14 maart 2020
Start: Amerongen
Afstanden: 90, 120, 150 km

Bijzonder aan deze graveltocht: Je fietst door een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, de Utrechtse Heuvelrug, en je kunt je uitleven op 25 onverharde stroken. De route maakt daarbij optimaal gebruik van de prachtige beklimmingen van de Heuvelrug.

Goed om te weten: De start en finish is bij het wielercafé De Proloog, aan de voet van de Amerongse berg. Een ideale locatie om met een hapje en drankje terug te blikken op de tocht.

Meer informatie vind je hier.

Strade Brabantia 

Zondag 19 april 2020
Start: Veldhoven
Afstanden: 60, 100 km

Bijzonder aan deze graveltocht: Tijdens deze tweede editie met vernieuwde route rij je door de mooiste gebieden van Noord-Brabant, over de onverharde paden en binnenwegen van de Kempen, de Meierij en de Kampina.

Goed om te weten: Je kunt de route rijden met behulp van GPS, of door je aan te sluiten bij een van de groepen met een voorrijder. Voor deze groepen geldt: samen uit, samen thuis.

Meer informatie vind je hier.

TC de Liemers Reichswald Gravelride

Zaterdag 25 april 2020
Start: Zevenaar
Afstanden: 85, 125 km

Bijzonder aan deze graveltocht: Dit uitstapje over de grens neemt je mee over oude smokkelpaden richting de Eltenberg en het Reichswald, met maar liefst 850 hoogtemeters op de lange route.

Goed om te weten: De routes zijn uitgepijld en beschikbaar als GPS. Ook is er een bewaakte fietsenstalling aanwezig.

Meer informatie vind je hier.

Veluwe Krachttoer Gravel 2020

Zaterdag 9 mei
Start: Stroe
Afstanden: 85, 110, 150 km

Bijzonder aan deze graveltocht: In deze met vier sterren beoordeelde toertocht kun je flink aan de bak: ruim 1.000 hoogtemeters krijg je te verwerken als je de route van 150 km fietst.

Goed om te weten: De routes kun je volgen middels pijlen én GPS.

Meer informatie vind je hier.

Nog niet zo ervaren als het aankomt op gravel? In dit artikel lees je een aantal handige tips en technieken die je van pas zullen komen als je een van bovenstaande tochten gaat fietsen.

Foto bij intro: Coen van den Broek