Klinkers Karren: de primeur van een unieke toertocht

Klinkers Karren: de primeur van een unieke toertocht

Stoempen over klinkers in de omstreken van Meppel.
Daag jezelf uit tijdens een mooie tocht over zoveel mogelijk klinkerwegen. Dat is Klinkers Karren.

‘Alle klinkers leiden naar Meppel’ is het motto tijdens het nieuwe wielerevenement Klinkers Karren. Een bijzondere toertocht door Drenthe en Overijssel, over zoveel mogelijk klinkerwegen.

Zoek je eens wat anders dan de gladde asfaltwegen en heb je zin in een sportieve uitdaging, dokkerend door landelijke contreien? Dan kun je op zaterdag 11 mei terecht in Meppel voor een heerlijk fietsfeestje.

Je begint de dag met koffie en koek bij restaurant Sukade, vertrekplaats van de toertocht. Het monumentale pakhhuys, gelegen aan de kade, is ook de ideale plek om na de finish met een hapje en drankje terug te blikken op een mooie dag. 

Onderweg rij je over flink wat oude klinkerwegen, karakteristiek voor deze regio, en heel soms over een klein stukje gravel. Op de verzorgingspost liggen allerhande versnaperingen voor je klaar en kun je de bidons vullen. Daar kan een barista je ook voorzien van een heerlijke bak koffie.

Route

Je kunt kiezen tussen twee afstanden: 65 en 120 kilometer. Beide routes zijn goed te doen op een normale racefiets, maar banden van 25 mm worden aangeraden voor iets meer comfort.

Belangrijk om te weten: de routes worden niet uitgepijld, maar je ontvangt voorafgaand aan het evenement per e-mail een gpx-bestand.

Klinkers Karren heeft een beperkt aantal plaatsen, dus wil je de primeur meemaken van dit event, wees er dan op tijd bij. Aanmelden kan hier en is alleen vooraf mogelijk.

Klinkers Karren

Datum: 11 mei 2019
Maximaal aantal deelnemers: 200
Afstanden: 65 en 120 kilometer
Start- en finishplaats: Sukade Meppel
Kosten: 15,00 p.p.
Meer info: klinkerskarren.nl

Foto: Klinkers Karren

Join the discussion