Is de Flandrien Challenge jouw uitdaging komend jaar?

Is de Flandrien Challenge jouw uitdaging komend jaar?

Flandrien Challenge

Wil jij wel eens testen of je een echte Flandrien bent? Dan ligt er nu een prachtige uitdaging op je te wachten in Vlaanderen. Cycling in Flanders heeft namelijk een challenge bedacht waarbij je in 72 uur 59 iconische segmenten moet rijden. Over legendarische kasseistroken en hellingen als de Taaienberg, de Muur en de Oude Kwaremont.

Een echte Flandrien geeft zoals je weet nooit op, en houdt wel van een uitdaging. Als jij zo’n type bent, dan is de Flandrien Challenge een prachtige manier om te bewijzen wat je in je hebt. En het mooie is dat je de uitdaging zelf kunt aangaan wanneer het jou uitkomt. Zolang je alle segmenten maar rijdt binnen een tijdsbestek van 72 uur.

Route

Die segmenten kun je uiteraard terugvinden in Strava. Welke route je aflegt, dat mag je helemaal zelf weten, zolang je alle klimmetjes en kasseistroken maar meepakt in maximaal drie dagen. Geen zin of tijd om zelf een route uit te stippelen? Dan kun je ook gebruik maken van de drie routes die Cycling in Flanders heeft bedacht voor je.

Wanneer je de challenge volbrengt, dan komt jouw naam – als je dat wilt – ook nog eens op een officiële Wall of Fame te staan, in een steen gegraveerd. Die muur staat op een speciale plek, in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde namelijk. Een mooier bewijs dat jij een echte Flandrien bent is er er niet.

Flandrien Challenge

Weekendje Vlaanderen

Natuurlijk moet je door de reisbeperkingen nog wel even wachten tot je deze challenge aan kunt gaan. Tenzij je in België woont. Maar het mooie is dat je al wel vast de afspraak kunt maken met je vrienden, en je training kunt beginnen. Een mooi weekend ligt dan alvast in het verschiet…

Je leest meer over de Flandrien Challenge op deze site. Daar zie je ook precies welke 59 segmenten deel uit maken van de uitdaging en wat je er verder precies voor moet doen.

Benieuwd waar de titel Flandrien vandaan komt? Dat lees je hier.

Foto’s: Visit Flanders